тъмната кула филм

За хора, които твърдят, че по принцип гледат да избягват да отразяват неофициални снимки, вече доста често започнахме да пускаме такива, но когато става дума за „Трейнспотинг 2” или, както е в случая, за „Тъмната кула”, няма как да не нарушим принципите си. Този проект го чакаме толкова отдавна, че просто не можем да издържим на изкушението да не надникнем към него, още повече, че става въпрос за първия ни поглед към най-важния герой Роланд Дисчейн, който се изпълнява от Идрис Елба.

Освен това има няколко неща, които пропуснахме да отразим като кастинг и това е идеален момент да наваксаме. Откакто последно писахме по темата – по повод избора на Том Тейлър за Джейк Чеймбърс, към „Тъмната кула” се присъединиха още: Джаки Ърл Хейли в ролята на Ричард П. Сейър, който във филма ще бъде опасен, неотговарящ пред никого хуманоид, предводител на вампири; Фран Кранц като дясната ръка на Човека в черно Пол Прентис, който се преименува на Пимли (Прентис); Клаудия Ким като Ара Чемпиън, която присъства единствено в комиксите и Майкъл Барбиери като забавния приятел и спътник на Джейк Тими. Последна към екипа се присъедини Катрин Уинки – нейната роля все още не е уточнена, но се спекулира, че може да е или майката на Джейк, или дори Сузана.

Тези от вас, които са чели книгите на Стивън Кинг за „Тъмната кула”, вероятно знаят, че изброените по-горе актьори не присъстват в първия роман от поредицата „Стрелецът”. Това е така, защото събитията във филма ще започне в средата на познатата от книгите история. Самият Кинг заяви, че това може „леко да разстрои феновете”, но в крайна сметка те щели да приемат идеята. Щом Кралят казва, кои сме ние да му противоречим?

Ето и първите снимки на Елба като Роланд.

image-a-18_1463408994988 image-a-20_1463409003842 image-m-2_1463406779182

Няма да коментираме снимките, тъй като не са официални, но общо взето може да се види защо доста хора бяха разстроени от избора на Идрис Елба за Роланд – не защото е чернокож, а защото физически няма много общо с героя. Ама както личи от всичко, това няма да е познатата ни „Тъмната кула”, така че нека изчакаме да видим каква е цялостната идея на създателите.

С две думи, „Тъмната кула” разказва за последният оцелял стрелец Роланд Дисчейн – той е по петите на Човекът в черно и търси Тъмната кула – центърът и опората на целия, променен до неузнаваемост свят.

Режисьор на „Тъмната кула” е  Николай Арсел, който е и съсценарист наравно с Андрес Томас Йенсен, Акива Голдсман и Джеф Пинкър. В ролите са Идрис Елба, Матю Маконъхи, Аби Лий, Том Тейлър, Джаки Ърл Хейли, Фран Кранц, Клаудия Ким, Майкъл Барбиери и Катрин Уинки.

Премиерата е 17 февруари 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. Елба щеше да е супер като Бонд.

  Кажете дали си струва да с занимавам с поредицата Тъмната кула?

  1. Мога ли да се нарежа преди теб.

   П.С. Все се чудя как може най епохалната, величествена и уникална творба (неговият Магнум Опус) на Краля да вземат да я осерат. А то се оказва, че може….. И в крайна сметка много яко ще я осерат… Да беше някой друг, който и да е било то роман, повест или разказ на Кинг иди дойди, ще го преглътна, но точно този ли роман трябваше. Не, това не мога да го преглътна….

   П.С. 2…. Да си беше стоял завинаги в Пост продъкшън, най добре…. нямаше да ме е яд толкова, ако изобщо не се беше реализирал…

  2. Най-открито заявявам, че Елба е мискаст не само защото е бабанка, но и защото е негър. Роланд е базиран върху архетип, който няма нищо общо с визията горе. Все едно да кастнат Майкъл Фасбендър като Блейд или Чарлийз Терон като Ороро Монро. Малоумие, което сошъл джъстис лайнарите защитават с ad hominem нападки към всеки критик, който просто изразяза несъгласието си с кастинга по обективни причини, но за тях е расист и ксенофоб. Мисля не само да се нарежа, но и да повърна в/у раните си.

   PS Бас ловя, че афроамериканският произход на Стрелеца изобщо няма да бъде обяснен или дори комуникиран в тоя филм. Той просто ще е черен и толкова. Ако Сюзан пък наистина е бяла, както се слухти, съвсем на пародия отиват работите.

  3. Доста хляб е изял Роланд да стигне от съсухрения Клинт Истууд както е представен в книгите до Идрис Елба.

 2. Черен Роланд. Само заради това Замунда. I ot sega da popitam koj shte pravi subtitrite? 🙂

 3. Тотална гавра. Жалко, че Кинг е ок с тая пародия. Всеки, който е чел поредицата му е ясно, какви лайна бъркат в момента. Лошото е, че като ги разбъркат ще ни хранят няколко години с тях…

 4. „… може да се види защо доста хора бяха разстроени от избора на Идрис Елба за Роланд – не защото е чернокож, а защото физически няма много общо с героя“
  ???
  Ясно е, че цветът на кожата е тотално различен и по този (никак не маловажен) параграф, кастингът е зле. Но иначе като визия и присъствие Елба от тези снимки изглежда перфектен за ролята на Ролант, физически винаги съм си го представял точно така, просто с бяла кожа 😀
  Защо да няма много общо с героя?

  На мен ми беше много странно го обявиха. Ама колкото повече мисля, толкова повече ми харесва 😀

 5. Dr. Horrible, Роланд е изпит и съсухрен вариант на класическия уестърн анти-герой на Клинт Ийстууд от спагети-шедьоврите на Серджо Леоне. Поне такъв е в книгите. Във филма очевидно е нещо друго… не е ясно точно какво.

 6. Кинг се оказа пълен боклук, педал, лайно и мижитурка, затова че не се наложи на сценаристите и режисьора, които явно въобще не се интересуват от книгата, щом променят основни неща в нея. „леко да разстрои феновете“??? ами нали във повечето си предговори все пише, че читателят (тоест фенът) е много важен за него и т.н. За кого се прави този филм ако не за фена? Свалям шапка на тези, които направиха „Властелина“ – промените бяха на минимум. Така се прави екранизация на велико произведение. Явно Кинг толкова държи на собственото си произведение – има го само като машина за правене на пари.