Ужасно харесваме „Gomorrah” и „Tale of Tales” на италианския режисьор Матео Гароне и с нетърпение очаквахме да разберем какъв ще е следващият му проект. Според The Playlist това ще бъде игрална адаптация на приказката за Пинокио, като в ролята на Джепето ще влезе Тони Сервило („Голямата красота”), с когото Гароне работи по „Gomorrah”.

Често споменаваме многократните опити на Disney да върнат анимационната си класика на Голям екран в игрална версия. Тим Бъртън беше замесен по едно време в проекта на Робърт Дауни-син, след което се заговори, че Пол Томас Андерсън ще напише сценария. Радваме се, че докато от голямото студио се мотат, в Италия хората запрятат ръкаваи и работят. Приказката все пак си е тяхна и вярваме, че ще изследват много по-добре архетипите, заложени в корените й.

Венсан Касел в „Tale of Tales”
Венсан Касел в „Tale of Tales”

Спомняме си, че през 2002 г. Роберто Бенини се пробва да направи не особено успешен филм по темата, но в ръцете на Гароне сме далеч по-спокойни. „Tale of Tales” е може би най-доброто разгръщане на европейски фолклор в киното през последното десетилетие и искрено се надяваме „Пинокио” да носи същия дух.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *