Една не-стандартна новина (като участниците в нея) достигна до нас благодарение на не-обятните информационни полета – Тим Бъртън преследва Робърт Дауни-син за ролята на Джепето в своята игрална версия на „Пинокио”. И това ако не е купон? Не че някой от двамата е сключил сделка с „Warner Bros.”, но проявяват „изключителен интерес” към възможното съ-участничество.

И пак се оказа, че няколко проекта по близки сюжети се развиват в състезателно-опасна близост – споделяли сме възторга си от stop-motion версията на Гийермо дел Торо, по която се работи, а и Шон Леви вероятно ще режисира предисторията на Джепето, която откриваме в „Черният списък” на сценариите за 2011 година. Почти в края на същия списък фигурира и текстът, предизвикал Бъртъновия интерес – той е дело на Брайън Фулър (участвал като сценарист в сериалите „Star Trek: Voyager”, „Heroes”, създател на тв-поредиците „Dead Like Me” и „Pushing Daisies”), за когото открихме едно интересно сравнение: „Фулър работи в стил, много сходен с този на Бъртън, но в по-ярки цветове и с герои, които са по-скоро шантаво-чудати отколкото „готик”.

Ако искат да се вместят в претоварения график на Робърт, снимачният процес ще трябва да се ориентира към започване в най-скоро време. Закръжат ли прекалено дълго неизвестните около ангажираността на Тим, много е вероятно „Warner Bros.” да си поканят друг режисьор. Точно това не искаме да става! Приказката на Карло Колоди от 1883 година е сред любимите ни (особено с поучително дългия нос и магарешките уши!) и много бихме искали да видим как Джепето потегля да търси своето изгубено дървено човече, което мечтае да се превърне в истинско момче. Очакваме новини за някой от трите проекта „Пинокио” – стигнат ли до нас, на часа ще ги споделим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. „Фулър работи в стил, много сходен с този на Бъртън, но в по-ярки цветове и с герои, които са по-скоро шантаво-чудати отколкото „готик”.

    Между другото, докато гледах Pusnihg Daisies точно за Бъртън се сетих. Целият свят, който е изграден в този сериал, е адски сходен, както и самата атмосфера. С малката разлика, че не са толкова мрачни и наистина са по-ярки и чудати героите 🙂 Това сравнение е много добро наистина 🙂 Определено би се получило интересно „творение“ ако тези два ума се сработят 🙂

  2. Само финалният резултат да не е „ярък и чудат“ като „Пинокио“ на Бенини! 🙂
    Не искам Бъртън да се занимава с подобни филми, освен ако няма да е готик-хорър версия. А се съмнявам, че ще е! 🙂

  3. Е, може да направи някаква версия ала „Алиса“ 🙂 Все пак ме съмнява да се захване с версия като на Бенини :Д (надявам се де)

  4. То за това ми беше думата, не искам и като „Алиса“ да е. 🙂 Искам Хо-рър! 🙂
    Това е „Пинокио“, който бих гледал. 🙂