Даниел Брюл може да бъде „сериозен актьор”.
Даниел Брюл може да бъде „сериозен актьор”.

По едно време телевизионната адаптация по бестселъра на Кейлъб Кар  „The Alienist” трябваше да бъде режисирана от нашия любимец Кари Фукунага, с участието на Гарет Хедлънд. Многото проекти обаче, с които Фукунага беше засипан след „True Detective” явно са натежали и режисьорът отстъпи, запазвайки ролята си на изпълнителен продуцент. Хедлънд обаче категорично излезе от проекта. Сериалът продължава да е в препродукция, като вече имаме и новини за двамата актьори, които ще влязат в главните роли.

Даниел Брюл и Люк Евънс ще изиграят респективно Ласло Крайцлер и Джон Мур. Действието се развива през 1896 г. в Ню Йорк, където убийството на младо проституиращо момче загатва за съществуването на сериен убиец. Крайцлер е брилянтен, но ексцентричен доктор по психология, а Джон Мур е негов приятел, близък и с шефа на полицията Теодор Рузвелт.

Звучи ни страхотно. Надяваме се отказът на Фукунага да режисира да не е свързан с грешна студийна намеса и крайният резултат да ни остави доволни. Даниел Брюл неведнъж е доказвал, че е способен на изключителни изпълнения, а Люк Евънс толкова ни допадна в „High Rise”, че вече ни е наполовина симпатичен. Пък и ролята му тук ще е по-скоро на sidekick и няма да ни дразни толкова. Има и опит от разочароващия „The Raven” (2012).

Авторът на книгата Кейлъб Кар.
Авторът на книгата Кейлъб Кар.

Предлагаме ви кратката анотация на книгата към българското издание от далечната вече 1999 г.

Едно пътуване назад във времето. Годината е 1896. Жестоки убийства на деца във вертепите на Ню Йорк стряскат града- Появил се е нов тип злодей – серийният убиец. Залавянето му изисква нови методи на разследване. Шефът на полицията (и бъдещ президент на САЩ) Теодор Рузвелт се обръща към алиениста Крайцлер, един от пионерите на психоанализата. Психологически трилър от висока класа за читателите на „Рагтайм“ и „Мълчанието на агнетата“

Честно казано, покрай тази новина доста се запалихме за историята и като нищо ще се поровим в някой антиквариат. Обичаме такива истории, последният качествен викториански трилър, който четохме беше „Петата купа” на Дан Симънс. Ревю за която можете да прочетете в блога „Изумен”.

Оригиналната корица на книгата.
Оригиналната корица на книгата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *