Пиърс Броснан

Докато чакаме някакви новини и раздвижване около „Сблъсък“ и „Гробище за домашни любимци“, ще ви поднесем пресен слух за друга екранизация по Стивън Кинг – „Bag Of Bones” на Мик Гарис. Вече писахме за него, но тогава още не се знаеше нищо за кастинга на предстоящия телевизионен проект. Днес BD съобщиха, че е много вероятно ирландецът Пиърс Броснан да поеме главната роля във филма. Броснан, който не само не ни липсва като Джеймс Бонд, но не ни липсва като каквото и да е, ще се превъплъти в ролята на тормозен от призрачни ужаси писател. Въпреки че сме равнодушни към лицето Броснан, склонни сме да признаем, че за ролята е що-годе подходящ.

Романът „Торба с кости“ разказва историята на писателя Майкъл Нунан. Героят страда от загубата на съпругата си, починала от мозъчен аневризъм. Заради преживяната душевна травма Майк губи и другото най-ценно нещо в живота си – способността да пише. Четири години след като овдовява, Нунан започва да сънува кошмари, които се развиват винаги на едно и също място – семейната лятна къща в малко градче в Мейн. Писателят решава да се изправи лице в лице със страховете си и се премества да живее там. Съвсем скоро той осъзнава, че историите за духове, които е слушал като дете, съвсем не са измислица… Романът печели престижната награда „Брам Стоукър“ за 1998 г. и, подобно на много други Кингови творби, често прави паралели и препратки към различни произведения на автора, например „Безсъние“ и „То“.

Познавайки добре творчеството на Гарис, ще допуснем, че адаптацията стриктно ще следва първоизточника, така че едва ли крайният продукт ще се отличава особено от горното описание (книгата съвсем не е лоша и бихме ви препоръчали да отидете и да си я купите, ако не се беше изчерпала още преди десет години). Снимките започват скоро, премиерата едва ли ще се забави особено, а докато чакаме, ще се позабавляваме с доста обещаващия сборник „Зъл мрак, угаснали звезди“, който до броени дни ще е на пазара.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

 1. Дринов, знам, че вече прекалявам, ама то се не спира, бре!!! 🙁

  http://lifestyle.ibox.bg/news/id_1094680986

  Моля те, не търси мъст!…Аз просто така… 🙂 ;P

  По новината – и на мен Броснан някак все пак ми се връзва с образа. За разлика от Плеядския превод на "Full Dark, No Stars"…

 2. На мен заглавието "Зъл мрак, угаснали звезди“ ми допада адски – звучи хем поетично, хем зловещо, особено поставено на такава корица. 🙂 Независимо от името обаче съм почти сигурен, че съдържанието няма да разочарова, пък и екипът от преводачи, който стои зад нея, е особено надежден.

  PS Пиърс Броснан е тъпак, но "Toрба с кости" ми се гледа (със или без него).

 3. Между другото, аз още не съм я чел тази книга. 🙁

  Броснан беше готин в "Писател в сянка", убеден съм, че може да се справи с ролята!. 🙂

 4. Беше "готин", 'щото играеше себе си… което го прави по-скоро правдоподобен (мазник), отколкото симпатичен (тип).

  PS Аз също още не съм я чел, но очакванията са ми завишени.

 5. @UZUMAKI

  Ще я чекнем преди филма! 🙂

  @Was born…..

  Защо така с лошо, не мога да разбера. 🙂

  @Saxton Hale

  А-ха-ха-ха! Абсолютно! 🙂