След по-малко от месец най-новата творба на холивудската легенда Уорън Бийти ще се включи в дългия списък с всякакви (ама наистина!) заглавия, които очакват вниманието (и доларите) на уважаемата публика. Вече сме наясно с доста подробности, както и с тона/атмосферата на филма, затова с голяма доза увереност може да кажем, че този тип романтично-носталгичен поглед към средата на миналия век няма да се изкачи достатъчно високо в боксофис класацията. Няма значение, че зад „Rules Don’t Apply” стои носител на „Оскар” с авторитет и опит в света на киното, който си е изпипал визуално новата авторска творба и е ангажирал впечатляващ екип – просто такива истории вече не могат да трогнат и очароват зрителите. Длъжни сме в името на пълната информация да сведем до знанието ви и последния рекламен трейлър, в който акцентът е именно името на Бийти – ако може, да се продадат повече билети предварително …

Once upon a time-усещането е автентично, ама ние и не сме очаквали друго от Бийти. Може да е заради личната неприязън на част от екипа ни към Олдън Еренрайх (засилена особено след избора му за младия Хан Соло), но скептицизма ни и към него, и към Лили Колинс си е все толкова сериозен, така че остава един Уорън Бийти, заради който все пак бихме гледали филма. Не е вярно, естествено – опитните членове от актьорския му екип също са страхотна „примамка” за зрители, а и част от младежите също – Ед Харис, Алек Болдуин, Мартин Шийн, Анет Бенинг, Матю Бродерик, Оливър Плат, Стийв Кугън, Кандис Бъргън, Меган Хилти, Хейли Бенет, Тайса Фармига, Дабни Колман, Пол Сорвино и други….

Rules Don’t Apply” разказва за връзката между младата и красива актриса и баптистка Марла Мобрей (Лили Колинс), която работи под договор с ексцентричния милиардер Хауърд Хюз (Уорън Бийти), и нейния консервативен и дълбоко религиозен шофьор-методист Франк Форбс (Олдън Еренрайх), на който му предстои да се омъжи за своята училищна любов. Привличането между двамата не само преобръща досегашния им живот и поставя на изпитание техните религиозни убеждения, но и нарушава най-важното правило на Хюз, забраняващо абсолютно всякакви романтични взаимоотношения между работниците му.

Ще ни е интересно да проследим отзивите в отвъдокеанската преса за този филм, който тръгва в разпространение на 23 ноември, а премиерната му прожекция е на 10 ноември в програмата на AFI Fest.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *