Пандемията беше ужасна по всякакви параграфи и докато киното определено ни липсваше, все пак имахме алтернативи и успяхме да изгледаме доста добри филми, макар и не по оптималния начин. Едно нещо обаче, което няма никакъв виртуален еквивалент и което ни липсва ужасно, са концертите. Рок концертите особено са преживяване, несравнимо с никое друго на света – миризмата на бира и пот и знанието, че споделяш същата любов с хилядите хора около себе си, са атмосфера, към която нямаме търпение да се завърнем.

Точно толкова, колкото ние публиката, обичаме концерти, ги обичат и музикантите. И сега, когато тръпнем от нетърпение да се завърнем по стадионите, залите и клубовете, всепризнатият стопроцентов добряк на рока Дейв Грол ни е подготвил документален филм именно за любовта на музикантите към турнетата и концертите, наречен „What Drives Us“. Грол вече е режисирал два пъти документални проекти за музика (филмът „Sound City“ и поредицата „Sonic Highways”), а този път той е събрал абсолютно убийствен състав от най-големите звезди на рок музиката, които да разкажат за преживяванията си с пътуване на турнета в началото на кариерите си.

Грол е успял да вземе интервюта от Ларс Улрих от Metallica, Флий от Red Hot Chili Peppers, The Edge от U2, Слаш и Дъф от Guns N’ Roses, Дженифър Финч от L7, Тони Канал от No Doubt, Браян Джонсън от AC/DC, Стивън Тайлър от Aerosmith, дори Ринго Стар и много други. Както се вижда в трейлъра, той говори с колегите си не просто за любовта към пътуванията, но и какъв невероятен ефект са имали първите нискобюджетни турнета във формирането на групите, които впоследствие завлядават света.

Вижте трейлъра сега, а след това и официалният синопсис:

Режисиран от Дейв Грол, този документален филм е любовно писмо към редкия клуб на рокенрола, но също така е вдъхновение за всяко хлапе, което си мечтае да свири музика на живо. Дейв е бил това хлапе. И Ринго, и Ани Кларк, и The Edge, и Стивън Тайлър и всички измежду тях също са били. Докато те всички имат истории – невероятни, скандални, луди, а и поучителни истории, те всички споделят една обща връзка. В някакъв момент, преди който и да е да е знаел имената им, те са имали неукротимата амбиция да споделят музиката си със света. Страстта им ги е подтикнала да изоставят всичко зад себе си и да преследват мечтите си. Никой не им е обещал нищо, но всички те са имали план.

What Drives Us” изглежда като абсолютно задължително за гледане от всеки рок фен и сме сигурни, че под несломимо оптимистичното ръководство на Дейв Грол в режисьорския стол, ще ни донесе само и единствено усмивки и ще ни припомни защо обичаме музиката.

Премиерата ще бъде на 30 април в платформата Amazon Prime.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Любопитно! Много любопитно! Само първите секунди на трейлъра (в които се появява не кой да е, а Робърт Плант от Лед Цепелин- едни от създателите на понятието „стадионен рок“) е напълно достатъчно да привлече вниманието на всеки фен (в случая- и на Rockfan, разбира се 😀 )… Така е- напълно съм съгласен с написаното и в началото на новината. Рок-концертите са преживяване, несравнимо с никое друго и нищо не успява да ги компенсира в сегашната ситуация (включително и разните му там онлайн събития в реално време с продажби дори на билети и други подобни измишльотини). Липсват! МНОГО!!!

    П.П. Лично аз най-близкото събитие, което си бях набелязал и планирах беше да отида на шоуто на легендарния Ник Мейсън в НДК това лято. Отложиха го за юни, 2022-а, обаче билета ми за първите редове остава заключен в един шкаф, вкъщи, в очакване на по-добри времена 🙂 …

  2. Дейв е човекът! Ще се гледа! Наскоро беше гост в шоуто на Брайън Джонсън от AC/DC, където пак говореха само за ван-ове и музика. Много добър епизод!

    1. Аз пък продължавам да си мрънкам за отложеното шоу на Ник Мейсън (и така шъ бъде до 8-и юни, 2022-а 🙂 )… Мдаааа, Брайън Джонсън. Ей ги на, двама рок- титани!!! Иначе, Мейсън освен, че е страхотен барабанист, е и див маниак на тема автомобили (има си, естествено, и собствена колекция от ценни модели коли). И е участвал през годините професионално в автомобилни състезания (не знам дали е печелил награди)…
      https://youtu.be/B-5FpSvyvE4