След като вчера видяхме първия снимков тийзър от самостоятелния „Star Wars” филм за младия Хан Соло на Крис Милър и Фил Лорд, който все още няма официално заглавие и единствено за „удобство” се нарича „Untitled Han Solo Star Wars Anthology Film”, днес получаваме потвърждение и за актьора, който ще се нагърби с тежката задача да замени Харисън Форд в иконичната роля.

Това е 26-годишният Олдън Еренрайх, който от известно време се спрягаше за фаворит за ролята пред Тайрън Еджъртън и Джак Райнър, които бяха последните останали в шортлистата след масивен кастинг процес, на който, може да бъдете сигурни, са се явили де що има актьори (или младежи на подходяща за ролята възраст, желаещи да станат такива). Според TheWrap Еренрайх е на финалната права и поставянето на подписа му под договора е просто въпрос на формалност.

При роли от такъв калибър имаме едно наум, тъй като помним доста случаи, когато кастинг новини са се оказали партенка (на прима виста се сещаме как Логън Лерман щеше да е Спайдър-мен), и нямаме много вяра, ако няма цитат от студиото колко са радостни от възможността да работят с актьора, а след това и цитат от него какъв фен е на героя и каква отговорност е да го претвори на екран. Но този път смятаме, че няма да има изненади. Това ще рече, че загубихме, като заложихме, че новият Хан Соло ще е някой непознат.

Що се касае до избора на Олдън Еренрайх, доскоро не ни беше голям любимец, но и никога не ни е дразнел – в „Прелестни създания”, „Изгубена невинност” и „Син жасмин” беше окей, но след „Аве, Цезаре!”, където направи страхотна роля, нещата се промениха и в момента го харесваме. Не сме сигурни, че притежава разбойническия чар, който трябва да има младият Хан Соло (какъвто Харисън Форд имаше в излишък), но ако е добър актьор „he will fake it” – това му е работата.

Сценарият на „Untitled Han Solo Star Wars Anthology Film” е дело на ветерана Лорънс Каздън („Империята отвръща на удара”, „Силата се пробужда”) и на сина му Джон Каздън („The First Time”), а във филма ще видим как младият Хан Соло се превръща в чаровния контрабандист, мошеник и бъдещ бунтовник, когото Люк Скайуокър и Оби-Уан Кеноби срещат в Мос Айсли в „Нова надежда”. Потвърдено е, че и Чубака също ще бъде част от историята.

Премиерата се очаква на 25 май 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Не ми харесва тоя. Ако учеше в моето училище, всеки ден щях да го бия и да му взимам стотинките за кифла с мармалад.

  2. Младежът въобще не ме кефи…
    И няма нещо, дето Хан Соло да е имал „в излишък“ 😛