Появиха се новини с адрес „Mary Poppins Returns” още преди седмица, ала така се получи, че други спешности отклоняваха вниманието ни. Но все пак настана време за няколко подробности от приказния свят на Памела Травърз – новата творба, дело на Роб Маршъл („Вдън горите”), ще черпи идеи от прочутата поредица на писателката и въпреки съвсем новата Мери, „Mary Poppins Returns” си е директно продължение – не „преработка” и не „преразказ” на познатата оригинална история. В актьорския екип се включват Емили Мортимър (в ролята на порасналата Джейн Банкс) и Бен Уишоу (като нейния брат Майкъл Банкс).

Вече знаем, че Емили Блънт ще бъде магическата бавачка, Лин-Мануел Миранда – нейния спътник Джак, а Мерил Стрийп – братовчедката на Мери, Топси. За песните в саундтрака на новия филм отговарят Марк Шайман („Лак за коса”) и Скот Уитман, а за сценария – Дейвид Магий („Finding Neverland”). Доста сериозно е наследството, с което ще трябва да се съобразява продължението – оригиналният „Мери Попинз” от 1964 година печели пет награди „Оскар”, включително за най-добра актриса (Джули Андрюс), а през 2013 дори беше направена и специална „origin”-история – „Спасяването на мистър Банкс” с участието на Том Ханкс и Ема Томпсън.

Историята на „Mary Poppins Returns” пренася зрителите в Лондон, по време на Депресията, около 20 години след събитията от първата книга и оригиналния филм. Джейн и Майкъл вече са пораснали, Майкъл вече има три свои деца. Когато трагедия покосява семейството, Мери Попинз се появява, за да им помогне да открият отново радостта и приключенския дух, които са изчезнали от живота им…

Продуценти на новия филм за чаровната, магическа бавачка са самият режисьор Роб Маршъл, Джон ДеЛука и Марк Плат. Мюзикълът (самата дума звучи като музика в ушите ни!) трябва да се появи на екран на Коледа през 2018 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *