Нужно е новите поколения да знаят коя е Мери Попинз, а това най-лесно се случва чрез филмовата реалност. Вероятно има млади читатели, които са узнали за приключенията на не-съвсем-обикновената гувернантка от книгите на Памела Травърз, ала хиляди, да не кажем милиони ще бъдат в повече онези, които биха отишли да гледат осъвременена версия на историята на кино.

Disney са решили да направят рибуут, а може би продължение – „Mary Poppins Returns”, като в главната роля ще виидим Емили Блънт (евала на това момиче, поема толкова различни предизвикателства, като „Сикарио”, „Вдън горите”, „На ръба на утрешния ден”!). В екипа се включва и Лин-Мануел Миранда, а също и прекрасната, неповторима Мерил Стрийп. Режисьор е Роб Маршъл, който очевидно предпочита да разчита на таланти, доказали се вече в музикалното кино – и очевидно нещата му се получават най-добре, когато работи с хора, които познава и знае какво може да им възложи като задачи.

Лин-Мануел Миранда
Лин-Мануел Миранда

Действието на „Mary Poppins Returns” се развива по време на „депресията” в Лондон и проследява порасналата Джейн и Майкъл Банкс, който има три деца – и на гости им идва енигматичната Мери Попинз. Чрез нейните магични способности и с помощта на приятеля Джак (Миранда), тя помага на семейството да открият отново радостта и чудото, които са били изчезнали от живота им. Мерил Стрийп ще влезе в ролята на братовчедката на Попинз – Топси, и разбира се – всички ще пеят! Сценарият е дело на Дейвид Магий („Finding Neverland”), а Марк Шайман („Лак за коса”) и Скот Уитман са авторите, които създават нови песни за саундтрака на филма.

Очакваме завръщането на Мери Попинз в „Mary Poppins Returns” по Коледа след две години. И много сме доволни, че отново очакваме мюзикъл – ясно е, че този жанр е непонятен и ненужен за достатъчно много представители на новите поколения, ала част от операционния екип е толкова безпрекословно влюбен в жанра, че изпада в екзалтация само като се спомене пеене на голям екран! Много сериозно е надяваме „Mary Poppins Returns” да е приятна изненада (поне) като „Вдън горите” – все пак говорим за същия режисьор!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *