След голямата придобивка, всички в Disney бяха в готовност да приемат „съучастие” от страна на създателя на иконичната вселена Джордж Лукас, но той тактично и изцяло се оттегли от „Star Wars”. И както Стивън Спилбърг беше казал, че няма да прави следващ Индиана Джоунс без Лукас, вчера стана ясно, че това ще му се наложи, защото неговият стар приятел няма да се присъедини към измислянето на поредното приключение на един от най-любимите ни герои от света на киното ever.

Потвърждението за този факт идва от Дейвид Кеп, който – както знаем – работи по сценария на пета част: „Доколкото съм информиран, Лукас няма да участва. Не съм контактувал с него”. Макар да не издава нищо от подготвяния сценарий, Кеп намеква пред Collider, че поне този път „макгъфинът” ще бъде по-сериозен.

„Именно това, което Инди търси, определя тона на филма. Изборът на „макгъфин” е всичко! Първите части бяха свързани с Втората световна война – 30-те-40-те години, действието в „Кралството на кристалния череп” се случваше през 1957 – именно затова трябва да почувстваме влиянието на научната фантастика. Специално беше взето това решение – първият драфт на Джеб Стюарт беше „Indiana Jones and the Saucer Men from Mars”. Така че в момента се обръща специално внимание на избора на „макгъфин”. Идеята е да видим именно онзи „Индиана Джоунс”, който всички ще искат да видят”.

В случая ни направи лошо впечатление фактът, че Кеп се обяснява в рамките на 10 изречения за този избор, уклончиво и оправдателно – сякаш не е сигурен в действията си за момента и се опитва да направи впечатление с опит за словесни каламбури, ама не по същество. Ако такива изречения излязат от устата на политик, би било разбираемо, ама сценаристът на следващия „Индиана Джоунс” да реди едно след друго „понякога нещата не проработват както сме си представяли” и „със сигурност не бихме направили нещо, което не е ок” звучи малко… всъщност доста безсилно.

И тъй като следващата „глава” от сагата за Инди ще трябва да съответства на възрастта на (лудия) Харисън Форд, очевидно ще се пренесем в 60-те или 70-те години. Какво би могъл да търси нашият любим археолог тогава – това е въпросът на въпросите! Разбира се, за хората, които са ентусиазирани от работата по следващата част на неговите приключения. Макар, че до 19 юли 2019 година (когато е обявена премиерата на филма) има доста време, ние ще (ви) го запълним с ъпдейти по тази прословута пета част – бъдете сигурни!

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *