Дейвид Кеп

Броени дни минаха откакто разбрахме, че ще има нов „Индиана Джоунс” под режисурата на Стивън Спилбърг, и вече официално е обявен и сценаристът на филма. Точно така, Дейвид Кеп, който неведнъж е работил със Спилбърг, ще напише сценария на петия Инди, но (засега поне) не е ясно дали ще работи по своя, оригинална идея или по вече съществуваща концепция.

Ако не друго, проектът започва да набира скорост и явно ще го бъде, което – ако сте като нас и смятате, че ново приключение на Индиана Джоунс е отлична идея – може само да ни радва. Но присъединяването на Кеп е друга история и при това с още по-неясен завършек. От една страна, той има наистина добри заглавия във филмографията си като сценарист и завинаги ще си остане един от създателите на „Джурасик парк”. Но има и безумни провали (и като сценарист, и като режисьор).

За тези, които не се сещат кой точно е Кеп, ето един не особено кратък списък на по-бележитите му творби в хронологичен ред, лесно ще се ориентирате сами кои в кой списък попадат: „Смъртта ѝ прилича”, „Джурасик парк”, „Пътят на Карлито”, „Невъзможна мисия”, „Паник стая”, „Спайдър-мен”, „Таен прозорец” (режисьор и сценарист), „Война на световете”, „Индиана Джоунс и Кралството на Кристалния череп”, „Ангели и демони”, „Мордекай” (само режисьор).

Да, наистина странна филмография – с Кеп човек никога не знае какво ще получи, но според нас с напредването на времето провалите са повече от успехите. От друга страна, засега по „Инди 5” работят само Кеп и Спилбърг (с потвърден Харисън Форд), тоест Джордж Лукас не е намесен по никакъв начин. Очаква се той все пак да има някаква лека намеса (в стил „кръстник” на проекта), но да няма действително влияние, което е повече от отлична новина. Вижте колко добре се получи с „Междузвездни войни: Силата се пробужда”.

Независимо дали чакате новия „Индиана Джоунс” с нетърпение или с ужас, имайте предвид, че ще трябва да почакаме още доста. Сега е възможно да има известно затишие, докато Кеп работи, но ще ви държим в течение, ако – и когато – се появят още новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *