Дейвид Слейд, Джош Транк

Още от самото начало искаме да поясним, че да, съгласни сме с вас, и двата проекта са много съмнителни, но нека не забравяме, че отношението ни не е предизвикано от оригиналния материал или супер-героите, на които са посветени, а е изцяло заради първите, изключително жалки опити за екранизиране – „Daredevil: Дявол на доброто” беше пълен провал във всеки аспект, а „Фантастичната четворка” все пак успя да докара едно (още по-малоумно) продължение. Разбира се, на всички ни е ясно защо и двата франчайза бяха поизоставени за известно време.

Но подобно на „Sony”, които трябва да продължават да правят филми за Спайдър-мен или кино-правата се завръщат при „Marvel” (тоест „Disney”), „Fox” трябва да се завърнат към „Daredevil” и „Fantastic Four”, ако не искат да ги загубят завинаги. Но за разлика от „Sony”, които изкарват изключително добри пари от всеки филм за Човека-паяк, „Fox” може и да се позамислят дали си заслужава. Поне за „Daredevil” може да се замислят, защото явно възнамеряват да продължат напред с „Четворката”.

За завръщането на мистър Фантастик и колегите му не знаем никакви нови подробности, освен че според Deadline Джош Транк е официално потвърден за режисьор (слуховете се носеха още в началото на годината) и това е чудесна новина, дори и студиото да му се бърка постоянно (както обичат да правят, когато става думи за млади и по-неопитни режисьори). Въпреки че „Fox” имат още няколко години преди „Четворката” да е застрашена от преселване, студиото явно има надежда за нещо поне прилично, ако не и качествено.

Daredevil” обаче е в опасност, защото според Deadline Дейвид Слейд, който беше обявен за режисьор в началото на миналата година, се е отказал от проекта. Изненадващо, не е заради малоумен сценарий („Fox” настояват, че много си го харесват, което си е достатъчно съмнително), а заради добре познатите ни „конфликти в програмата”. В случая става дума за пилота на „Hannibal” – спомняте си го, онзи проект, който рязко ни се качи в очите и оттам в очакванията, след като Мадс Микелсен беше избран за ролята на Ханибал Лектър, заради което изостави злодейската роля в „Тор 2”.

Какво ще става от тук насетне тепърва предстои да видим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Дано Фокс да изгубят правата си над Daredevil и Марвел да си ги получат обратно. Дявола е едно от най-кадърните им произведения и заслужава читава екранизация. Сценарият 100% е пълна помия,като се има предвид ,че е вдъхновен от “ Born Again“,който иначе е една от най-добрите арки,но сюжета на 1-ят филм си беше доста подобен .Искат да ни сипят още от същото (като със Спайдър-мен) и дано да не им се получи. Просто има толкова уникални серии по Daredevil от последните 10 години ,които биха вдъхновили страхотна екранизация и Марвел се справят отлично до момента със интерпретирането на героите си по-възможно най-верният начин.

  2. Не знам, струва ми се, че трябва внимателен подход към тези филми. Трябва да се измисли нещо интересно – готин режисьор, различен подход…. нещо, само не и поредния конвейерен студиен филм.