Повече от година след премиерата на феноменалния „Лудия Макс: Пътят на яростта“, култовият му статус все повече се затвърждава от непресекващия шум, вдигащ се наоколо му. Преди няколко дни бе потвърдено, че най-сетне ще видим и монохромната версия на филма, за която Джордж Милър неведнъж е споменавал, че е „най-добрата“ – тази, която иска зрителите да видят.

Предлагаме ви краткия му коментар:

„Най-добрата версия на „Пътят на яростта“ беше това, което нарекохме „slash dupe”: евтина, черно-бяла версия на филма. Нещо в нея се усещаше по-автентично и стихийно. Затова подхвърлих на Ерик Уип, колориста на филма, дали е възможно да видя някои сцени в черно и бяло, с увеличен контраст. Изглеждаха страхотно. Затова питах хората от Warner Bros дали можем да сложим черно-бяла версия на DVD-то. Нямаше място и затова филмът ще бъде пуснат отделно с коментари и други бонуси“.

Монохромната версия ще бъде част от „Mad Max High Octane Collection” на Blu-Ray (79.99 $) и DVD (54.97$). В щатите ще се появи на 6-ти декември, като в колекцията ще присъстват още оригиналната трилогия и цветният „Пътят на яростта“.

max_max_collecitons-0

За феновете на поредицата едва ли е тайна, че малко след успехите и преобладаващо положителния прием на „Пътят на яростта“, Милър сподели, че разполага с два готови сценария – за продължение и предистория, но не е сигурен с реализирането на кой ще се захване първо. Но когато беше потвърдено заглавието за (евентуалното) продължение – „Mad Max: The Wasteland”, – Чарлийз Терон заяви, че не знае нищо за подобен проект и не е подписвала договор.

Положението с предисторията също не изглеждаше много обнадеждаваща, но тези дни от австралийския вестник „The Herald Sun“ обаче съобщиха, че пред-продукцията на филма е започнала и работното му заглавие съвпада с цитираното по-горе от режисьора – „Mad Max: The Wasteland”. Чарлийз Терон ще влезе отново в ботушите на Фюриоса, а за Том Харди все още няма информация. Дрязгите между двамата по време на съвместната им работа по „Пътят на яростта“ са всеизвестни и е любопитно дали ще се съберат отново, но ако филмът се окаже предистория на Фюриоса, то ще можем да минем и без Макс. Колкото и смущаващо да звучи това на пръв прочит, то като нищо може да се окаже факт, тъй като според Джордж Милър в продължението на „Пъят на яростта“ няма да видим Фюриоса.

Макар нетърпението ни за следващ филм от поредицата да приема болезнени измерения, Милър твърдеше, че първо иска да снима „по-малък“ филм, в стил „Tangerine” и едва след това да се завърне към любимата си пост-апокалиптична вселена. Което ни оставя единствено с безутешни възможности за спекулации и едно визуално напомняне за безпрецедентните качества на последния филм:

https://www.youtube.com/watch?v=dfm4gvxNW_o

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

 1. Много ми харесва идеята за разширавяне на вселената, честно казано… Това е добра идея.

 2. Всички са луднали по разширяващи се кино вселени, няма лошо – стига резултатът да е на ниво 🙂

 3. Този свят има много накъде да се простира, но се чудя Милър има ли достатъчно въображение, за да подплъти всичкия екшън, без да ни омръзне пост-апокалиптичната пустош. 🙂

  1. Ако е направен ,както трябва няма да омръзне .По-добре първо продължение да направят и след това предисторията.

  2. Точно така, кажи им как се правят нещата, Ради 😀

  3. Често предисторията на дадени филми е по-слаба от оригинала.И за това по-добре да си направи продължението ,което ще разцепи.И накрая да завърши с предисторията, без значение дали тя ще е успешна или не.

  4. Предисторията няма да е финансово успешна толкова колкото трябва и може да спре евентуални бъдещи развития в тази вселена.В този ред на мисли казвам да е оставят за накрая

 4. Макар че много харесвам Фюриоза като персонаж и тя може да си износи филма, не ми се иска Милър да й прави отделна история – прекуел, спиноф, сайд стори или каквото там. Макс е самотен каубой, а Фюриоза е само точка от странстването му. Той трябва да си продължава към Mad Max: The Wasteland. Милър е на 71 години, ще ми се да си направи трилогията докрай, щото нали…

  1. умишлено не довърших, но приемам, че твоето е реторичен въпрос 🙂