Удоволствие е да видим нов трейлър на „Elle” на любимия ни Пол Верховен на език, който разбираме. Още по-прекрасно е, че отзивите за филма са предимно положителни – Верховен толкова отдавна не беше снимал (последният му пълнометражен проект „Черната книга” излезе през 2006 г.), че се страхувахме да не е загубил форма, както се случи с доста негови колеги през последните години. И изглежда, че не само не е загубил форма, но е запазил и провокативността си, тъй като филмът вече раздели зрителите по отношение на сензитивната си сексуална тематика.

В случай, че сте пропуснали първия трейлър и другите ни новини, посветени на проекта, „Elle” е екранизация по психо-трилъра на Филип Джиан „Oh…” и разказва за уверена и безскрупулна в бизнеса жена, която е насилен в дома си от неизвестен мъж. Тя тръгва по петите му, за да търси отмъщение, но когато най-накрая го открива, между двамата възниква опасно привличане.

Вижте новия трейлър, който дебютира малко преди премиерата на филма в Торонто, а веднага след него може да видите и един клип.

Да ни прощава Михаел Ханеке (обожаваме всичките му филми и особено „Пианистката”), но двойката Пол Верховен и Изабел Юпер ни се струва като „match made in heaven”. Между другото, едва ли е изненада за някого, че Юпер получава изключително добри оценки за изпълнението си – тази жена е просто феноменална, а сексуалната перверзия, която излъчва, е почти веществена…

Кхм… Малко се отплеснахме. На този етап няма да коментираме повече, защото не искаме да се повтаряме. Просто ви приканваме да се помолите на личните си божества филмът да дойде на някой от големите ни фестивали. А междувременно може да хвърлите едно око на един нов постер и на официалния синопсис.

Мишел изглежда неразрушима. Шеф на успешна компания за видео игри, тя има безмилостно отношение към бизнеса, което пренася и в любовния си живот. Един ден Мишел е нападната в дома си от неизвестен мъж, което променя живота ѝ завинаги. Когато тя успешно открива извършителя, двамата влизат в необикновена и вълнуваща игра, която всеки момент може да излезе извън контрол.

плакат

Щатската премиера на филма е 11 ноември.

Update: Току-що научихме една изключително добра новина. „Elle” ще бъде представен на предстоящия CineLibri, който ще се проведе от 5 до 16 октомври! Датите на прожекциите му са:

7 октомври, петък, кино „Люмиер“, 19:00 ч.
10 октомври, понеделник, Дом на киното, 20:30 ч.
12 октомври, сряда, кино „Одеон“, 20:30 ч.
14 октомври, петък, Френски институт, зала „Славейков“, 18:30 ч.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Чудесно,

    От този трейлър лъха на „мръсно по френски“. Каквото и да означава това, surely has something to do with разкопчаване на колан, разкрепостен секси гилф, 3d фентъзи порно, сексовербални пети под масата, оргазменолитна котка на плаката, маски, писъци и аха, разкопчаване на колан. Да, стана ми малко неудобно, така е.

  2. Преди,може би беше секси,преди да си направи пластична операция,но сега…