„The Last Seven”

Както знаете, пост-апокалиптичните филми са ни слабост и затова решихме да ви представим това доста сносно трейлърче от Film School Rejects, въпреки че филмът „The Last Seven” ще излезе направо на DVD. Всъщност, какво от това? Гледали сме доста добри филми, които така и не са успели да стигнат до големия екран, а по-добре да не споменаваме някои от извращенията, които с гордост се провъзгласяват за „theatrical feature”.

„Лондон, население: 7 милиона. До днес.” Това е рекламното изречение, но не се оставяйте да ви подлъже – в „The Last Seven” няма да видим как точно се е опразнил града (може дори да не разберем защо) и със сигурност няма да има чудовища, вампири или извънземни. Не е такава фантастика. Това, което знаем със сигурност е, че сега в Лондон има точно 7 души и според трейлъра, те са последните седем на света (или поне в техния свят).

Може да ви прозвучи крайно незначително, но едно от нещата, които ни радват в този трейлър, са надписите – често в подобни тийзъри те са безобразно смотани или пълни клишета, от които направо те заболява главата. А тук, защото са в първо лице, единствено число, звучат някак откровено и уплашено.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Какво ще кажете за любимия ми пост-апокалиптичен филм от далечната 1984 "Threads". Размазващ е нали? 🙂 Ще видим как е този. Не е лош трейлъра.

  2. "Threads" е як. Обаче филма, който наистина ми се е запечатал в съзнанието още от дете е "The Day After".

    A това изглежда обещаващо. 🙂

  3. Аз нямам любим пост-апокалиптичен филм. Все едно да избира човек измежду собствените си деца 🙂 Няма как да стане. 🙂

    @lammoth

    Малко ме е срам, но "Threads" не съм го гледал 🙁

    @Saxton Hale

    “The Day After" е приятен. Не съм си го припомнял от години.

  4. The Day After e зле, Threads е класи над него, а има и други… Но така или иначе този филм няма нищо общо с тези двата. На мен ми напомня на поредния "римейк" на The Quiet Earth и донякъде на The World, the Flesh and the Devil с Хари Белафонте.