„Elle” - Изабел Юпер

Вчера видяхме първите снимки и плакат от „Elle” на Пол Верховен и може и да сме попрекалили малко с вълнението и ентусиазма, но както вече многократно сме споменавали, обожаваме Верховен и изключително много се радваме, че след 10-годишно отсъствие той най-накрая се завръща на голям екран. При това става дума за малък, скромен проект с психо-сексуален характер, каквито той снимаше в началото на кариерата си.

Заедно със снимките, вчера се появи и първият трейлър на филма, но не успяхме да го отразим подобаващо (добавихме го като ъпдейт в новината) и е възможно да сте го пропуснали, затова сега му обръщаме специално внимание. За съжаление, той е на френски и без субтитри и не разбираме много неща, но въпреки това става ясно какво можем да очакваме от филма. Официалният синопсис, който може да откриете по-долу, също помага.

Изглежда като европейски филм (какъвто е), което за нас в случая е голям плюс – няма да е много лъскав, но ще е брутален и откровен, тъй като нещата на стария континент са малко по-свободни и разкрепостени по отношение на секса. Верховен ще може да реализира визията си спокойно, без да му се мешат разни холивудски моралисти и полит-коректни „разбирачи”. Изабел Юпер също няма скрупули да експериментира с тежки сексуални роли (справка „Пианистката”), така че – поне на хартия – „Elle” изглежда железен. Стискаме палци да можем да го видим на голям екран.

Ето и споменатия по-горе синопсис за по-голяма яснота по отношение на сюжета.

Мишел изглежда неразрушима. Шеф на успешна компания за видео игри, тя има безмилостно отношение към бизнеса, което пренася и в любовния си живот. Един ден Мишел е нападната в дома си от неизвестен мъж, което променя живота ѝ завинаги. Когато тя успешно открива извършителя, двамата влизат в необикновена и вълнуваща игра, която всеки момент може да излезе извън контрол.

Режисьор на „Elle” е Пол Верховен, сценарият е дело на Давид Бирке по романа „Oh…” на Филип Джиан, а в ролите са Изабел Юпер, Кристиян Беркел, Ан Консини, Вержини Ефира, Лоран Лафит, Чарлс Берлин и други.

Френската премиера е 21 септември 2016, но е възможно филмът да дебютира и по-рано на някой от големите фестивали.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments