Изглежда молитвите, които отправяхме към японските божества на смъртта, откакто разбрахме, че започват снимки на пълнометражен филм по култовата манга „Death Note”, не са били напразни. След като за ролята на Риук не се споменаваше нищо в предходните новини, очаквахме изненада в някаква форма, защото изборът на подобен ключов образ, който обаче няма да разполага с много екранно време, със сигурност не е лека задача.

И изненадата пристигна вчера, когато от Collider пуснаха официална информация, че саркастичният бог на смъртта ще бъде изигран не от кой да е, а от неподражаемият Уилям Дефо, чието добре познато злонамерено излъчване приляга идеално на характера, който ще озвучава. Въпреки че няма да го видим на живо, не можем да не отчетем чисто визуалната му прилика с шинигамито, която ни изпълва с неподправено нърд-ско удоволствие:

Уилям Дефо ще бъде богът на смъртта Риук

Всеки себеуважаващ се ценител на седмото изкуство е наясно с актьорските способности на Уилям Дефо и не смятаме за нужно да ги изреждаме тук. Дори да не сте заклети кино-ентусиасти, а просто да сте гледали някой и друг филм от последните три десетилетия, вероятността да сте се натъкнали на физиономията му е огромна.

С продукцията са се захванали Netflix и стискаме палци да добавят поредното качествено попълнение към актива си. Режисьор е Адам Уингард , а в ролите ще влязат Нат Уолф („Вината в нашите звезди“) като Лайт Търнър, Маргарет Куоли („The Leftovers”) ще бъде Миа Сътън, Кейт Станфийлд („Straight Outta Compton”) е Ел, Пол Накучи („Алфа и Омега“) като Уатари и Шей Уигам („Престъпна империя“) като Джеймс Търнър. Продуценти са Рой Лий, Дан Лин, Джейсън Хофс и Маси Ока.

Филмът се очаква да бъде достъпен в каталога на Netflix някъде през 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Много странно ми се стори в първия момент като прочетох. Но после, като се позамислих (и на мен се случва чат-пат), всъщност доста добре ще му се получи 😀 (и се надявам да запазят страстта към ябълките)