Януарските ни прогнози се оказаха грешни – но само с половин „сезон”. Вместо да се появи в Кан, „Planetarium” на младата Ребека Злотовски ще има своята премиера в програмата на Венеция на 8 септември. Два дни по-късно е северноамериканската му премиера в Торонто. Вероятно така се движи логиката на селекционерите на големите фестивали – когато първите ти два филма са оставили добро впечатление на един от най-престижните филмови форуми в света (в случая – премиера на дебютния „Belle épine” в Кан през 2010, а три години по-късно „Grand Central” с участието на Тахар Рахим и Леа Сейду спечели наградата „François Chalais” в конкурсната програма „Особен поглед”), имаш право да се пробваш и при другите „Големи” (в случая – два на веднъж!). А преди това си осигурил имена, които да привлекат публиката в момента, в който филмът тръгне в широко разпространение – защото всеки би искал да види младата Лили-Роуз Деп на екран (най-малкото от любопитство) и много хора не биха искали да пропуснат поредно превъплъщение на Натали Портман. Както вече сме ви информирали, в „Planetarium” двете актриси влизат в ролите на сестри, които владеят тайнствени свръхестествени способности за свързване с духове.

Друго си е да се пренесеш във времето със стил – 30-те години на XX век, Париж, сърдечни авантюри, лукс, а от визията струи усещане за „винтидж”-изработка. По време на представленията си във Франция, двете дами се срещат с изобретателен френски продуцент и – както става ясно от трейлъра – със света на киното, но в един момент проблемите се оказват по-сложни и/или заплетени, отколкото сестрите са очаквали. Сценарият е дело на режисьорката и Робин Кампило.

В момента, в който мис Деп се усмихне, в образа й сякаш прозира онзи любим млад Джони – стискаме палци на момичето да си намери собствен път и ако киното е нейното призвание, да успее бързо да излезе от сянката на баща си (не казваме, че това ще е лесно…). Важен факт е, че продуценти на филма са братята Жан-Пиер и Люк Дарден. В актьорския екип участват още Еманюел Салинджер, Амира Казар, Пиер Салвадори и Луи Гарел.

planetarium-movie-image-natalie-portman-lily-rose-deep-2 Натали Портман и Лили-Роуз Деп planetarium-movie-image-natalie-portman-lily-rose-deep-4 плакат

Planetarium” ще се появи в широко разпространение във Франция на 16 ноември. Не знаем още дали ще имаме фестивален шанс за голям екран, защото за друга опция нашият пазар не е пригоден.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *