В първия момент, когато попаднах на този трейлър, се зачудих откъде ми е толкова позната девойката в главната роля. Когато се зачетох в детайлите се оказа, че това е Леа Сейду, вече добре позната в света на киното като една от актрисите от филма-носител на Златната палма за 2013 година „Blue is the Warmest Color”. Още една причина човек да обърне внимание на филма на Ребека ЗлотовскиGrand Central” е участието на Тахар Рахим – актьор, когото страхотно уважавам заради ролята му в „Пророк” и за когото съжалявам, че не съм имала възможност да го гледам в още и още филми. И тъй като  вече е на екран във Великобритания от средата на месец юли, предлагаме на вашето внимание трейлър.

Филмът е втори за режисьорката, която, заедно със съсценаристката Гаел Маси, решава да разкаже историята на младия Гари, който лесно се оправя в нова обстановка и след като е сменял известен брой работни места, поема работа в атомна електроцентрала. Именно там, между реакторите и радиоактивното лъчение, той най-сетне открива това, което винаги е търсил: пари, екип и семейство. Но в екипа се намесва жената на негов приятел, по която Гари хлътва неудържимо.

Вероятно всеки си мисли, че може да допише историята, но би било интересно да се види как я разказват Сейду, Рахим и Злотовски – със сигурност има доста предизвикателни детайли, а може би и обрати… Очевидно „любовта… може да разцъфне дори и в най-токсичната среда”.

За сега на „Grand Central” му липсва премиерна дата за Щатите, въпреки обиколката на повече от 20 големи международни фестивала, включително и Кан 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *