Страх ни е да си представим какво ще стане, когато тези двамата се съберат
Страх ни е да си представим какво ще стане, когато тези двамата се съберат

Хоули-моули! Очаква ни експлозивна среща на двама любимци. Мел Гибсън и Шон Пен се събират за предстоящ проект, озаглавен (поне засега) „Professor and the Madman”. Филмът се оформя във Voltage Pictures (студиото, отговорно за „Dallas Buyers Club”) и ще разкаже истинската история за създаването на Оксфорския английски речник, което е далеч по-странно, отколкото можете да си представите. През 1857 г. професор Джеймс Мъри започва да съставя речника, като добавя повече от 10 000 думи, дошли от др. Уилям Майнър – затворник в лудница за криминално проявени.

Гибсън получава правата още през 1998 г. след като печели два Оскара за „Смело сърце”. Макар първоначално идеята да е била той да режисира, сега става ясно, че ще отстъпи стола на сценариста на „Апокалипто” – Фархад Сафиния.

Въпросният Уилям Майнър работил като хирург по време на Гражданската война, но ужасите, на които станал свидетел, задействали делюзии и праноя. Нещата съвсем загрубели, когато стрелял и убил невинен мъж, когото смятал, че е влязъл с взлом в стаята му. Майнър бил признат за невинен поради психическото си състояние, след което бил изпрател в лудница, където поел задачата да помогне на Мъри за речника. Здравето му продължило да се влошава, като дори отрязъл собствения си пенис, като резултат от делюзиите, в които виждал себе си като отвлечен от похитители, които го карали да насилва деца. Приносът му за речника на Мъри е огромен.

Намерихме любопитен поглед към историята на съставянето на Оксфордския речник:

https://www.youtube.com/watch?v=BcWlLkGEyyI

Гибсън ще влезе в ролята на Мъри, докато Шон ще изиграе Майнър. Не е ясно кога ще започнат снимките, но се очаква филмът да се предложи на продуценти и спонсори на предстоящия фестивал в Торонто.

Звучи ужасно потенциално. Радваме се, че Гибсън отново започва да набира скорост. Припомняме, че тази година очакваме режисирания от него „Hacksaw Ridge”, както и „Blood Father”, в който ще се разпише в главната роля. Way to go, Mel!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. хаха, Мартс, тоя Майнър да не е твоя предишна инкарнация:
    „Здравето му продължило да се влошава, като дори отрязъл собствения си пенис, като резултат от делюзиите, в които виждал себе си като отвлечен от похитители, които го карали да насилва деца“