Докато чакаме първия трейлър на дългоочакваното завръщане на Мел Гибсън като режисьор с „Hacksaw Ridge”, получаваме втори на най-новия му актьорски проект – „Blood Father”. Филмът е дело на френския режисьор Жан-Франсоа Рише и сценариста Питър Крейг, който адаптира собствената си книга, и разказва за бившия затворник  Джон Линк, който трябва да защитава отчуждената си и своенравна 16-годишна дъщеря от изключително опасни наркодилъри, които се опитват да я убият.

Новата реклама на „Blood Father” дава доста по-добра представа за сюжета в сравнение с предишната и затвърждава усещането ни, че ни очаква не особено оригинален класически „B-movie” екшън-трилър в стила на последните филми на Лиъм Нийсън. Знаем, че феновете на Гибсън се дразнят на това сравнение (техният любимец бил по-харизматичен, по-добър актьор, по-добър режисьор и прочее не непременно грешни неща), но според нас в случая то е неизбежно.

За протокола държим да стане ясно, че липсата на сюжетна оригиналност не ни притеснява по никакъв начин, тъй като е очевидно, че не това е целта на занятието. Други неща са важни тук, а съдейки по трейлъра (както и по първите отзиви от фестивала в Кан), филмът ги покрива напълно. С удоволствие бихме го гледали, ако ни се отвори възможност.

Вижте и един доста приятен нов постер.

плакт

Режисьор на Blood Father” е Жан-Франсоа Рише („Assault on Precinct 13”, „Mesrine”), сценарият е дело на Питър Крейг („Градът”), а в ролите ще видим Мел Гибсън, Ерин Мориарти, Уилям Х. Мейси, Диего Луна, Томас Ман, Елизабет Рьом, Майкъл Паркс и други.

Премиерата е 25 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Блъх… не знам дали бих го гледал 😀 Олсо Ерин Мориарти много ме дразни. За първи път я виждам и изглежда ужасно във филма! Тоя Рише само тъпотии снима… иначе ми харесва постерът, както и малката част, която ми заприлича на Лудия Макс 😀

  2. Ще гледам филма, макар да нямам желание да гледам трейлъра 😀

  3. Уважаеми знаещи, моля да дадете ясна дефиниция без да използвате Wiki: Що е това B-movie и по какъв критерии решаваме за който и да е филм дали е или прилича на B-movie?