Знаем, че идеята за продължение на „Големият Лебовски” звучи като светотатство. Звучи като някой да ти открадне любимия килим и да прави с него отвратителни неща. И все пак… колко ни се иска да видим отново Пича в действие (или по-точно в бездействие).

Веднага наострихме уши, когато до нас достигна предположението, че един от най-иконичните образи в историята на киното има шанс да се завърне на голям екран. Надеждата ни беше вдъхната от не кой друг, а от самия Джеф Бриджес, който покрай рекламната кампания на „Hell or High Water” беше попитан от журналист какво мисли за плановете на Джон Туртуро да снима спиноф за героя му Исус. „Страхотна идея” – коментира Бриджес и обеща ако проектът се случи, непременно да направи камео.

Но това не е всичко. Бриджес има идея за още един филм. Продължение, което да се завърти около „малкия Лебовски”, за когото Странникът на Сам Елиът говори в края на филма. Ето точните думи на Бриджес:

„Надявам се да направят продължение за малкия Лебовски, защото всичко е наредено. Както казва Странникът… забременил съм Мод. На път е да се появи малък Лебовски”.

Нямаме доверие на филми за сина на култов герой. В повечето случаи резултатът се оказва посредствено копие на страхотната магия, която ни е спечелила първоначално. Въпреки това… мислим този път да сме оптимисти и с удоволствие бихме гледали още от Пича.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *