Когато първоначално научихме, че Toho са се ангажирали с нов „Годзила” – първият от „Godzilla: Final Wars” (2004) насам – бяхме по-скоро ентусиазирани, че японците най-накрая ще изоставят традиционализма и патетиката, в която е обгърнато легендарното чудовище още от създаването му през 1954-та от Иширо Хонда и ще ни предложат нещо достойно за ХХI век., което да стои адекватно до технически изпипаните представили на американското и световното кино. За съжаление обаче, първите реклами на „Godzilla: Resurgence“ на Анно Хидаеки и Шинджи Хигучи бързо охладиха ентусиазма ни и в този момент дори нямаме желание да го гледаме.

Сега обаче получаваме новина, според която Toho ще има възможност да се реваншират, макар и по малко по-различен начин. Variety съобщават, че компанията е започнала продукция по нов филм за Годзила, озаглавен чисто и просто „Годзила”, като интересният момент е, че става дума за пълнометражна анимация. Toho Company Ltd. Са стартирали сайт, който обявява премиерната дата за 2017-та и предлага първия ни концептуален поглед към филма:

Годзила - концептуално

Първият пълнометражен анимационен филм „Годзила” ще бъде продуциран от Polygon Pictures. Режисьори са Кобун Шизуно („Detective Conan”) и Хироюки Сешита („Knights of Sidonia”), а сценарият е дело на Джен Уробучи („Psycho-Pass: The Movie”). Ето какво споделя Шизуно за това, което можем да очакваме от филма:

Поставили сме си за цел да направим мащабно анимационно забавление, което да допадне както на хора, които харесват Годзила, така и на такива, които не знаят нищо за него.

На този етап няма да се ентусиазираме. Ще следим развитието на проекта отблизо, но без излишни емоции, и ще се надяваме крайният резултат да ни предложи нещо интересно – както като история и митология, така и като дизайн и качество на анимацията.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *