Годзила

Малко се позабавихме с тази новина, но важното е, че все пак се включваме. Дали заради успеха на последния американски „Годзила” на Гарет Едуардс или просто му е дошло времето (ние залагаме на първото), но оригиналните собственици на образа на Годзила Toho Company Ltd. подготвят нов японски филм, който ще е първият от 2004 г. (когато излезе „Godzilla: Final Wars”) насам.

Сценарист и режисьор на 29-я филм от поредицата ще бъде Анно Хидаеки, който е познат като автор на една от най-популярните аниме поредици – „Evangelion”. Идеята е премиерата на филма да бъде през 2016 г., две години преди планираното за 2018 американско продължение „Годзила 2”, което Гарет Едуардс ще режисира, след приключването на ангажимента си по „Star Wars: Rogue One”.

Засега не се знаят никакви подробности нито за сюжета на новия „Годзила”, нито дали иконичното чудовище ще е компютърно генерирано или ще заложат на абсолютната класика „човек в костюм”, но пък имаме първата концептуална визия:

Годзила

За протокола, много ни е интересно какво ще направят японците и с удоволствие ще следим развитието на проекта. А ако ни се отдаде възможност да видим готовия филм на голям екран, ще е направо супер. Очаквайте ни с подробности.

Още веднъж, сценарист и режисьор на новия, 29-ти японски филм от поредицата за Годзила ще бъде Анно Хидаеки, а премиерата е предвидена за 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Спекулира се, че режисьор може да бъде Шинджи Хигучи, а не Анно Хидаеки. Вероятно в идните седмици ще стане ясно.

  2. знам, че мразите да ви пускат трейлъри, ама попаднах случайно на това, а не съм сигурен дали ще го видите

    https://www.youtube.com/watch?v=8HH0k_HNjBA

    върнА ме 30 и години в едно west side кино – Княжево

    бах тия японци и фетиша им към големи гадини

  3. Я, типичният азиатски патос тоя път е миксиран с мащабен CGI, а не с костюмирани каскадьори, млатещи се сред картонени миниатюри. Едно носталгично „найс“ от мене – като хлапе бял луд по „Гамера“. 🙂

  4. май онзи филм „свръх чудовище“ се казваше, или наш’те му бяха тупнали такъв превод