Irvin Kershner

Сякаш след смъртта на Лесли Нилсън и Андрей Баташов денят не бе достатъчно черен, а трябваше и още една кино икона да ни напусне.

AFP разпространиха новината, че режисьорът на може би най-добрата серия от „Star Wars”, “Империята отвръща на удара”, Ървин Кършнър е починал след дълго боледуване на 87-годишна възраст.

Кършнър ще бъде запомнен и с неофициалния Бонд филм „Никога не казвай никога”, в който Шон Конъри прави завръщане към най-популярната си роля, както и с не дотам успешното, но въпреки това обичано продължение на „Робокоп”.

Поклон пред паметта му.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Хора, осъзнавате ли, че скоро ще започнат да си отиват най-великите хора от нашето детство? 🙁

  2. @Дринов, още млко ми остава и ще се гръмна (имам си и други проблеми и само тези нелепи загуби ми трябваха), така че по-леко с предположенията, че за днеска ми стигат черни мисли…

  3. Да ти кажа, затварям си устата, защото Кършнър аз го урочасах. 🙁 В коментарите за Лесли Нилсън, споменах, че предпоследния път, когато писах некролог, се спомина още една легенда. Мислех си че това ще е Баташов, но уви… 🙁

  4. Мир на праха му! Наистина – лоша новина за нас, но той е отишъл на по-добро място – изпращаме го със светли помисли! И наистина е НАЙ-ДОБРАТА част на "Star Wars"!

  5. Отиват си, но нали са оставили много неща, с които да ги помним. Успяли са да се увековечат…

    А какво да кажем за младите – за такива като Леджър? Тепърва щеше да покорява и нови върхове… ей това е много нелепо!

  6. И ти си прав! Когато си отиват млади хора е най-тъжно. От друга страна, човек никога не е твърде стар за да умре.