Ханс Цимер все пак ще пише музиката на новия „Супермен”

Ох, много мразим такива неща – иди ми, дойди ми.

Накратко, Variety съобщават, че след като Ханс Цимер публично заяви, че „сърцето му принадлежи на Батман” и не мисли да „пренаписва Деветата на Бетовен” – това като илюстрацията на схващането му (което ние лично подкрепяме напълно), че Джон Уилямс е най-великият жив композитор, а „Супермен” е една от най-великите му теми” – все пак той ще бъде човекът, отговорен за музиката на „Man of Steel” на Зак Снайдър. Или той или десетките хора в екипа му, които според критиците му са основните отговорници за саундраците му през последните години.

Може би Цимер смята да се измъкне от това нагло „лъжесвидетелстване” с това, че не възнамерява да използва и да преправя музиката на Уилямс, както стори Джон Отман в „Супермен се завръща”, а чисто и просто да напише нещо съвсем ново и различно, по подобие на това, което направи заедно с Джеймс Нютън Хауърд в Нолановите „Батмани”.

На този етап няма да се впускаме във философстване по темата дали Цимер въобще го бива за нещо или дали пък е един от най-добрите композитори – каквито са позициите на двата основни лагера, коментиращи творчеството му – а искаме да изразим възмущението от начина, по който се обявяват подобни новини. За какво е това криене, увъртане и откровени лъжи не е ясно – какво щеше да стане, ако всичко беше оставено така, както беше обявено първоначално? Разбира се, може Цимер наистина да не е искал да пише музиката, а Нолан да го е подлъгал или понатиснал, ама честно казано ни е трудно да повярваме.

А, да, и искаме качествена тема, изсвирена от оркестър от минимум 100 човека, а не някакви компютърно синтезирани мелодийки.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. През последните години музиката на Цимър стана прекалено еднообразна и безвкусна, само тежки басове и яко „жулене“ по виолончелото, последният му добър саундтрак е на Последният самурай. Не зная какво е това масово възхищение от него?

  2. Мадагаскар, КФ Панда, Ранго… Последния Самурай, Шерлок, Карибски Пирати, Генезис, Батман все оригинална и страхотна музика(как я прави, ама изобщо не ми пука, важен е резултатът). Да има повратящи се теми, но когато ти дадат епичен екшън правиш мизика като за епичен екшън и е нормално да повтаряш себе си.
    Абе на Пикасо картините му много еднообразни, се едни такива ръбести, никво разнообразие… !!! 😐

  3. Аз от Цимер напоследък си харесвам само отделни теми, но не и цели саундтраци. Миля, че е време да се постара е повечко и да направи нещо по-комплексно и сложно.