"Помощ! Ново хорър продължение дебне в сенките."
„Помощ! Ново хорър продължение дебне в сенките!“

Режисьорът Адам Уингард не е най-големият ни любимец – харесваме „You’re Next”, но намираме хита му „The Guest” за доста прехвален, но все пак ни е интересен като творец и се стараем да следим бъдещите му проекти. Сред тях са доста очакваната игрална манга-екранизация „Death Note” и фокусът на конкретната ни новина „The Woods”, който вчера, по време на Comic-Con панела на Lionsgate, доста изненадващо бе представен със заглавието „Blair Witch” и се разкри като продължение на модерната хорър класиката „Проклятието Блеър” („The Blair Witch Project”).

Ето какво споделя Адам Уингард за този шокиращ (сякаш излязъл от някой хорър-трилър) обрат:

„The Woods” беше работното ни заглавие. Когато започнахме работа по филма, знаехме, че в крайна сметка [името] ще бъде сменено. За нас то нямаше да е част от маркетинга. Но смятам, че Lionsgate взеха доста добро решение да го използват.

Честно казано, като знаем средно колко хора работят по даден филм, изключително сме изненадани, че са успели да запазят всичко в тайна. Поне ние не сме попадали на никакви „слухове” за това, че „The Woods” всъщност е продължение на „Проклятието Блеър”. А ни се струва, че ако се беше появил дори лек „hint” за това, нетът щеше да гръмне – всички знаем, как стават тези неща в днешно време. Но както и да е, браво на хората!

Blair Witch” е третият филм от хорър поредицата, следващ свръхразочароващия „Book of Shadows: Blair Witch 2” и „Проклятието Блеър”. Той е по сценарий на Саймън Барет, работил с Уингард по „You’re Next” и „The Guest”, и разказва за млад мъж (Джеймс Алън МакКюн), който се отправя на мисия, за да разбере какво се случило със сестра му – героинята, изиграна от Хедър Донахю в оригиналния филм от 1999 г. Вижте официалния трейлър.

Очевидно „found footage” стилистиката се завръща като поклон към първия филм („Blair Witch 2” не е такъв). Когато излезе „Проклятието Блеър” обаче, този творчески подход беше все още свеж, докато сега е толкова втръснал на феновете, че не знаем как ще се приеме. Съдейки по отзивите, които се мярват в трейлъра, явно филма го бива, но ние ще запазим лек скептицизъм – харесват ни част от нещата, които виждаме, но тук-там усещаме евтинийка, особено сред актьорите, и смятаме, че в случая ниските очаквания ще са полезни.

Вижте още един трейлър от времето, когато „Blair Witch” се казваше „The Woods”, както и два постера – един нов и един стар.

the-woods-poster

blair-witch-the-woods-poster

Режисьор на „Blair Witch” е Адам Уингард, а сценарист е Саймън Барет. В ролите са Джеймс Алън МакКюн, Валъри Къри, Кейли Ернандес, Брандън Скот, Уес Робинсън, Корбийн Рийд и други.

Премиерата е 16 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Интересно, за мен са в обратния ред – You’re Next е доста прехвален, а The Guest беше приятна изненада. Колкото до Блеър Уич 3… хм, нещо не ми вдъхва особени надежди.

  2. Изглежда супер, а Адам Уингард ми е далеч по-интересен от Джеймс Уан. 🙂 „The Guest“ е прехвален, но не е лош, а и е част от интересния тренд в последните години за завръщане към 80-те – подобно на чудесните „Midnight Special“, „Drive““ и „Stranger Things“ (не ги сравнявам като качество или стил, само като внушение).