Последният епизод на нашия подкаст Inglourious Kunts, посветен на филмите с извънземни нашествия (поводът беше разочароващият „Денят на независимостта: Нова заплаха”), е достатъчно свидетелство за любовта ни към жанра, затова няма нужда от допълнителни обяснения, защо новината, че в бъдещите продуцентски планове на Стивън Спилбърг присъства такъв филм, е интерес за нас.

Variety съобщават, че чрез своята компания Amblin Partners, Спилбърг ще продуцира „alien invasion” трилърa „The Fall” по сценарий на Питър Бриджис – автор на „Resurface”, част от „Черния списък” за 2015 г., а режисьор и актьори все още не са обсъждани. За сюжета не се знае много освен това, че действието ще се развива насред извънземно нашествие и ще се фокусира върху разведена двойка, която трябва да се придвижи пеша от центъра на Атланта до предградията, където децата им са сами вкъщи.

Няма как човек да не направи връзка с „Война на световете” на Спилбърг, който доста харесваме (повече за това може да откриете в споменатия по-горе епизод на подкаста ни) и в който също имаше замесена разведена семейна двойка и техните деца. Сигурни сме обаче, че тук историята ще бъде доста по-различна. Това, на което се надяваме, е наред с интимните моменти, за които загатва семейната история, да има и доволно количество извънземен mayhem.

Като фенове на жанра се надяваме, че „The Fall” ще успее да се осъществи, тъй като напоследък Спилбърг е доста зает – наредил е една безкрайна поредица режисьорски и продуцентски ангажименти, сред които са „Ready Player One”, „Индиана Джоунс 5”, „The Kidnapping of Edgardo Mortara”, „Montezuma”, „The Voyeur’s Motel” и неозаглавените му нови колаборации с Питър Джаксън и Мат Чарман. Компанията му Amblin Partners също е бая ангажирана – освен за неговите филми, е отговорна за проекти като „The Light Between Oceans”, „The Girl on the Train”. И това е само за кино, за телевизията нещата са още повече – как успява да смогва този човек не ни е ясно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *