Уидън

Години наред Джос Уидън не можеше да пробие в киното, въпреки че имаше – и все още има – сериозен брой безкрайно лоялни фенове. Но нещо все не се получаваше и самият той си признаваше, че просто не може да се разбере с холивудските типове, от които зависи всичко свързано с големия екран. И изведнъж, „The Avengers”! По всичко личи, че Холивуд най-накрая е отворил врати за режисьора, който определено го заслужава. Но след години неуспехи, самият Уидън явно изпитва известни съмнения за пост-Отмъстителната си кариера, защото тайно е снимал още един, доста по-скромен филм.

Точно така, „Much Ado About Nothing” вече е сниман – за 12 дни, в дома на режисьора, черно-бял и с помощта на обичайните „Уидън” заподозрени: Нейтън Филиън, Шон Маер, Ейми Акер, Алексис Денисоф, Рийд Даймънд, Кларк Грег и още един-двама. С Грег (любимия ни SHIELD агент) не са работили преди „The Avengers”, но явно са си допаднали. Разбира се, заглавието не е случайно – става дума за осъвременена екранизация по пиесата на Шекспир „Много шум за нищо”. Шон Маер го описва като „истински, особено в езика, и личен, а къщата на Джос е разкошна; лабиринт от коридори и толкова много различни спални и басейн към планините на Санта Моника”. Един от коридорите можете да видите в първите снимки по-долу.

Ето какво казва Уидън пред EW за проекта, роден от посветените на Шекспир вечери, които често организирал в дома си:

„Не е тайна, че и друг път съм организирал четене на Шекспир и винаги съм имал неясна идея да снимам „Много шум за нищо”. Но все нямах точен подход. И изведнъж се оказа, че имам. Свършихме „The Avengers” в Ню Йорк и със жена ми планирахме почивка по случай 20-годишнината ни. Тя предложи вместо това да снимам филм… Помолих актьорите и всички останали да не казват нищо докато не свършим снимките. И всичко стана толкова бързо. Така знаеш, че ще се получи. По-трудно е, когато нещо се мотае три години. А този филм беше един месец от концепция до продукция и 12 дни снимки. Дори Нейтън издържа да не пусне tweet за това време.”

Всъщност за „Much Ado About Nothing” се разбра точно от tweet на Нейтън Филиън, но явно пуснат с разрешението на Уидън.

Много шум за нищо

Много шум за нищо

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *