След повече от прекрасния „Midnight Special”, тази година ни предстои да видим още един филм на Джеф Никълс, който е сред най-любимите ни режисьори, работещи в момента. Става дума за вдъхновената от действителни събития драма „Loving” (която държим под око, като всеки филм на Никълс), разказваща за междурасов брак, който разпалва съдебна битка, която стига до Върховния съд на Съединените щати и в крайна сметка завинаги променя законите срещу смесените бракове.

Вижте малко повече подробности за историята в официалния синопсис:

Ричард и Милдред Ловинг са съпрузи от юни 1958 година. Властите нахлуват в дома им, арестуват ги и двамата са осъдени на година затвор. Присъдите са отменени, но при условие, че „виновниците” бъдат депортирани от щата Вирджиния. В следващите девет години Ричард и Милдред се опитват да си намерят дом. А причината за всички страдания и репресии е проста: Ричард е бял мъж, а Милдред – чернокожа жена. „Loving” е история за възможността да бъдеш с човека, когото обичаш, и да откриеш онзи, от когото имаш нужда.

В ролите на Ричард и Милдред Ловинг са Рут Нега и Джоел Еджъртън (виждали сме как ще изглеждат на първата официална снимка от филма), а както и във всеки друг филм на Никълс до момента, в „Loving” участва и Майкъл Шанън. Ето първия трейлър:

Loving” вече беше показан в Кан, откъдето отзивите са почти изцяло положителни, но като че ли, според повечето ревюта, не става дума за някакво откровение. Нещо, което можем да видим и сами в трейлъра. Убедени сме, че ни очаква наистина добър филм, но няма как да не признаем, че не сме толкова въодушевени, колкото бяхме преди всеки друг проект на Никълс до този момент. Предпочитаме, когато филмите му имат няколко смислови нива и скрити послания, а „Loving” не ни изглежда да има такива. Освен това не сме сред най-големите почитатели на Рут Нега. Вярно, че Еджъртън и Шанън уравновесяват нещата (даже накланят везните в положителна посока), но все пак…

При всички случаи обаче ще чакаме „Loving” и ще се надяваме да го видим на голям екран – нещо, което досега не ни се е случвало с филм на Никълс. За финал вижте и един постер.

плакат

Режисьор и сценарист на „Loving” е Джеф Никълс („Take Shelter”, „Mud”, „Midnight Special”), а в ролите са Джоел Еджъртън, Рут Нега, Майкъл Шанън, Ник Крол, Мартон Чокаш, Джон Бас и Бил Семп.

Премиерата е 4 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Прекрасен е най-точната дума за Midnight Special. Гледам, че музиката на и Loving e на David Wingo – двамата са наистина чудесна комбинация.

  2. Очаквам този да ми хареса повече от миднайт боринг. : ))))