След страхотния психологически „Take Shelter”, драматичния „Mud”, който беше част от „ренесанса” на Матю Маконъхи, и предстоящата фантастика „Midnight Special”, Джеф Никълс прави изключително интересна крачка към силно драматична и остро социална тема с работата си по „Loving”.

Никълс бързо и категорично доказа, че е един от най-еклектичните и впечатляващи независими режисьори, които работят в момента. Темата за любовта без граници и условности, за човешките права и стремежът да бъдат отстоявани на всяка цена винаги ще бъдат актуални – затова и идеята за художествен преразказ на документалния „The Loving Story” на режисьорката Нанси Буирски е страхотна и очакваме с нетърпение шанс да се срещнем с филма.

„Loving” - Джоел Еджъртън и Рут Нега

В първия поглед към реализираната визия на режисьора присъства и ориентир за средата, в която се развива действието, и имаме удоволствието да видим главните герои в историята – Ричард и Милдред, в чиито роли влизат Джоел Еджъртън и Рут Нега. Едно семейство се бори за правата си в продължение на десетилетие, а битката е толкова важна и вдъхновяваща, че остава следа в паметта на хората от средата на миналия век, вече повече от 50 години.

Ричард и Милдред Ловинг са съпрузи от юни 1958 година. Властите нахлуват в дома им, арестуват ги и двамата са осъдени на година затвор. Присъдите са отменени, но при условие, че „виновниците” бъдат депортирани от щата Вирджиния. В следващите девет години Ричард и Милдред се опитват да си намерят дом. А причината за всички страдания и репресии е проста – Ричард е бял мъж, а Милдред – чернокожа жена. „Loving” е история за възможността да бъдеш с човека, когото обичаш, и да откриеш онзи, от когото имаш нужда.

Снимките на „Loving” продължават в момента в Ричмънд, Вирджиния. И ако си мислите, че сме пропуснали да споменем нещо – да, прави сте, Джеф Никълс отново работи с Майкъл Шанън. Освен Шанън, Нега и Еджъртън, в роли влизат Ник Крол, Мартон Чокаш, Джон Бас и Бил Семп. Все още не е определена премиерната дата на филма. Надали режисьорът ще успее да се „спретне” за Сънданс 2016, но пък… човек никога не знае. Ще ви държим информирани – много ни е интересно каква ще бъде съдбата на този филм.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *