В края на тази седмица, след доста сериозно забавяне (което сме коментирали в предишните ни новини по темата), най-накрая ще започне разпространението на „Треска за лалета” („Tulip Fever”) на режисьора Джъстин Чадуик и сценариста и драматург Том Стопард.  По този повод Weinstein Company предлагат нов нецензуриран трейлър на филма, който залага на еротиката и голотата за да възбуди (pun intended) любопитството и на хора, които по принцип не харесват подобен тип истории.

Припомняме, че „Треска за лалета” е създаден по едноименния бестселър на Дебора Могак и действието ни отвежда в Амстердам, Холандия през XVII век по време на прочутата „мания по лалетата” (първият регистриран икономически балон в историята). В центъра на историята е млада жена на име София (Алисия Викандер), която се влюбва в художника Ян (Дейн Дехаан), нает от богатия ѝ, доста по-възрастен от нея съпруг Корнелис (Кристоф Валц), за да нарисува общия им портрет. София и Ян измислят план да избягат заедно, но това може да коства не само положението, но и живота им.

Няма какво повече да добавим като коментар, което да не сме обсъждали вече. Обичаме костюмни филми и подобен тип любовни истории, а чисто визуално рекламите ни допадат, така че сме любопитни да видим „Треска за лалета”, въпреки ужасно лошите отзиви, които получава. Добрата новина е, че ще имаме този шанс, тъй като филмът ще има премиера и в България.

В тази връзка вижте родния вариант на постера.

tulip_fever_ver3_xlg

Режисьор на „Треска за лалета” („Tulip Fever”) е Джъстин Чадуик („Mandela: Long Walk to Freedom”, „The Other Boleyn Girl”), а сценарият е дело на Том Стопард по едноименния роман на Дебора Могак. В ролите са Алисия Викандер, Кристоф Валц, Дейн Дехаан, Джуди Денч, Джак О’Конъл, Холидей Грейнджър, Зак Галифанакис, Матю Морисън, Дъглас Ходж, Джоана Сканлан, Кевин МакКид, Том Холандер, Кара Делевин и други.

Българската премиера е на 27 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *