Кадър от "Voyage оf Time"
Кадър от „Voyage оf Time“

След десетилетия на подготовка и очакване (проектът съществува повече от 30 години), посветеният на живота на познатата ни вселена документален филм „Voyage оf Time” на големия Терънс Малик най-накрая ще се появи по екраните. Покрай първите снимки от филма изразихме надежда, че това ще се случи до края на календарната година, но ето, че вече имаме официално потвърждение, което идва заедно с първия постер на филма и нов, разширен синопсис.

Заветната дата, в която „Voyage оf Time” ще дебютира в кината, е 7 октомври 2016. Припомняме, че той ще се разпространява в два формата – IMAX и 35 mm. IMAX версията ще бъде с времетраене от 40 мин. и в нея гласът на разказвача ще бъде на Брад Пит, докато 35-милиметровата версия ще бъде с времетраене 90 мин., а гласът зад кадър ще е на Кейт Бланшет.

Ще запалим свещичка за възможността да видим и двете версии на голям екран. Междувременно може да видите споменатите по-горе официален разширен синопсис и първия плакат, които са за IMAX версията.

Voyage оf Time

Voyage of Time: The IMAX Experience” е единствен по рода си поглед към живота и  историята на космоса, който транспортира аудиторията на грандиозно, но в същото време искрено и лично пътешествие, което се простира през еоните от Големия взрив, през ерата на динозаврите, до съвременния свят на хората… и отвъд. Терънс Малик („Тънка червена линия”, „Дървото на живота”), един от всепризнатите и визуално най-предизвикателни творци на Америка, работи по проекта почти четири десетилетия и „Voyage оf Time” бележи първите стъпки на режисьора в документалното кино. Панорамата от предизвикващи благоговение кадри ще ви отведе в центъра на монументални събития, на които никой не е ставал свидетел – от раждането на звездите и галактиките до експлозията от разнообразни форми на живот на Земята – по начин, по който само IMAX може да го направи. Това е изживяване с космически мащаби – химн за красотата на природата, живота и научните открития, в който всички елементи си пасват перфектно и създават най-оригиналния филм на Малик до днес.

Voyage of Time: The IMAX Experience” е 40-минутно приключение, разказано от Брад Пит, което потапя зрителите директно в историята на вселената и на самия живот и ще бъде представено единствено на гигантските екрани на IMAX.

За финал ви предлагаме феноменалната сцена с раждането на вселената и възникването на живота от „Дървото на живота”. Доколкото знаем, „Voyage оf Time” ще предлага нещо в същия стил:

Режисьор и сценарист на „Voyage оf Time” е  Терънс Малик, а в двете отделни версии на филма ще чуем гласовете на Брад Пит и Кейт Бланшет. Премиерата е 7 октомври 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Само не мога да разбера, кое или какво е наложило голямата разлика в продължителността на двата релийза….

  2. Едно време по-краткото времетраене се налагаше заради лентата. Нямаше документален филм на IMAX, който да е по-дълъг от 40 мин. – толкова събираше ролката. Спомням си какви системи бяха измислили за „Аватар“. 🙂 За сега, честно казано не съм сигурен. Трябва да проверя.

  3. Да разбирам те, напълно. Аз се чудя по повод това, че е възможно при таква „орязана“ версия да се загуби смисъла, така да се каже… разликата просто наистина е огромна…. да беще 3-4 мин, те 10 минути иди дойди…. Но това си е повече от половината….
    Просто се надявам да не се загуби смисъла на филма… Макар, че не знам самия филм какво би предствалявал в документалната си разказвателна форма… предполагам, че ще е нещо като сцената от „Дървото на живота“ и ако е така, ок, но при 50 минути разлика….