Терънс Малик

Уоу! Направо не можем да повярваме! Не се сещаме от колко години очакваме документалния „Voyage оf Time” на Терънс Малик, по който енигматичният и противоречив режисьор работи в продължение на 30 години. Имаше момент, в който се говореше, че филмът ще се появи веднага след „Дървото на живота” като негов „companion piece” (връзката е невероятната сцена със сътворението на живота), но това време мина и замина, а междувременно бавно работещият Малик представи цели две нови произведения.

Но ето, че сега най-накрая получаваме някаква индикация, че „Voyage оf Time”, който е пътешествие, обхващащо живота на познатата ни вселена – от забулените в мистерия горещи първи секунди на Големия взрив до студените и лишени от живот финални мигове – най-накрая ще види бял свят, при това още тази година. Надеждата идва благодарение на Wild Bunch, които представиха първите снимки от филма, както и първия кратък синопсис.

Voyage оf Time

Voyage оf Time

Едно нещо е ясно и това е, че визуално „Voyage оf Time” ще бъде смазващ. Гледайки тези снимки и носейки спомена за споменатата по-горе сцена със сътворението в „Дървото на живота”, можем само да си представим как ще изглежда филмът на голям екран. Той ще бъде разпространяван в два формата – IMAX и 35 mm. IMAX версията ще бъде с времетраене от 40 мин. и в нея гласът на разказвача ще бъде на Брад Пит, докато 35-милиметровата версия ще бъде с времетраене на пълнометражен филм, а гласът зад кадър ще е на Кейт Бланшет. Честно казано, нямаме търпение.

Ето и официалния синопсис:

Voyage оf Time” възхвалява Земята, представяйки времето в неговата пълнота – от раждането на Вселената до финалния ѝ колапс. Филмът изследва всичко, довело до чудото, което наблюдаваме днес. Наука и духовност, раждане и смърт, необхватният космос и системата от мимолетен живот на нашата планета – всичко това се преплита в най-амбициозния филм на Малик до момента.

Още веднъж, режисьор на „Voyage оf Time” е  Терънс Малик, а в двете отделни версии на филма ще чуем гласовете на Брад Пит и Кейт Бланшет. Премиерата все още не е известна, но се очаква филмът да има прожекция на фестивала в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments