Концептуална рисунка от "Прометей" на Стивън Месинг
Концептуална рисунка от „Прометей“ на Стивън Месинг

Вчера официално беше сложен край на снимачния период на „Alien: Covenant“ (сега ни чака цяла година постпродукция) и по този повод Fox разпространиха нов задкулисен кадър от филма, на който виждаме режисьора Ридли Скот и актрисата Катрин Уотърсън, която изпълнява една от основните роли.

Все още нямаме идея коя точно е нейната героиня Даниелс и каква е длъжността ѝ на кораба „Covenant”, но една интересна спекулация може да намерите в тази новина (спойлър секцията). Това не е първият ни поглед към нея, но пък е доста по-близък от предишния и ясно можем да видим приликите с Рипли, за които всички говорят – късата коса, потника и прехвърленото през рамо оръжие… Определено става дума за силна героиня.

Ридли Скот и Катрин Уотърсън
Ридли Скот и Катрин Уотърсън на снимачната площадка на „Alien: Covenant“

В добавка ви предлагаме официалната „честитка”, с която продуцентите на филма Ридли Скот, Марк Хъфъм и Майкъл Шафър обявяват края на снимките. Тя е поставена на фона на нашивката, която видяхме на първата официална снимка.

CnkEw3vXgAAnejI

Ще завършим с едно изказване на Дани Макбрайд, който, както стана ясно наскоро, ще бъде пилот на „Covenant”. То е за всички, които се притесняват, че той е неподходящ избор за ролята, тъй като е известен най-вече с кретенските си изпълнения, които биха били крайно неподходящи във вселената на Пришълеца. Първоначално самият Макбрайд е смятал, че е бил избран за comic relief, но това се променило:

Тогава получих сценария и си казах, че това е наистина мрачно. В крайна сметка в него няма никакъв comic relief. Това е мрачен хорър филм. И е много вълнуващо – да можеш да участваш в нещо, без да разчиташ на неща, които си правил преди.

Вижте отново и краткия официален синопсис:

Ридли Скот се завръща към вселената, която създаде с „Пришълецът”, с „Alien: Covenant” – втората част от прикуъл трилогията, която започна с „Прометей” и която се свърза директно с изключително важната му фантастична творба от 1979 г. На път към планета в далечния край на галактиката, екипажът на колонизаторския кораб „Covenant” открива място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят, чиито единствен обитател е синтетичният Дейвид (Майкъл Фасбендър), оцелял от обречената експедиция на кораба „Прометей”.

Режисьор на „Alien: Covenant“ е Ридли Скот, а сценарият е дело на Майкъл Грийн, Джак Паглен и Джон Логан. В ролите са Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърсън, Дани Макбрайд, Демиан Бишир, Джъси Смолет, Ейми Саймец, Кармен Еджого, Кали Ернандес, Бенджъмин Ригби, Александър Ингланд, Нуми Рапас и други.

Премиерата е 4 август 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Xaxa. 🙂 Имаме разни неща на дневен ред, но през есента мислим да спретнем тоя епизод най-сетне, че е срамота вече.

    1. Чудно. Че и без това кампанията ми не намери особено съпорт 😀

    2. Ние помолихме всички ни осем фена за съпорт, но роднините ни са стиснати и в крайна сметка нищо не получихме 🙁

  2. Майкъл Фасбендер споделя, че „Alien: Covenant“ е в пъти по-страшен от „Prometheus“ 🙂