Alien: Covenant

Снимачният процес на продължението на „Прометей” „Alien: Covenant“ продължава да тече с пълна сила под вещото ръководство на Ридли Скот, а 20th Century Fox ни предоставят нова възможност да надникнем зад кулисите на продукцията с нов кадър, който предлага първия ни поглед към Майкъл Фасбендър, завръщащ се в ролята на андроида Дейвид.

Всъщност, ако трябва да сме честни, истинският акцент на снимката е Ридли Скот, а Фасбендър е малко на заден план и без фокус, но това не променя факта, че това наистина е първият ни поглед към него и съответно към новата версия на Дейвид. Има слухове, че мисията на Covenant е да оправи кашата, надробена от Питър Уейланд и екипажа на Прометей, и се чудим дали този чернокос Дейвид, който виждаме на снимката, е същият (но поправен) от „Прометей” или малко по-нов модел – David 9, да речем.

И последно, преди да видите снимката, обръщаме вниманието ви към жълтия шлем, който – чисто дизайнерски – е доста по-близък до „Пришълецът”, отколкото до „Прометей”.

Майкъл Фасбендър, завръщащ се в ролята на андроида Дейвид.
Creator. Creation. #AlienCovenant

Искаме да отразим и един слух, който касае героинята на Катрин Уотърсън Даниелс, която видяхме на последната задкулисна снимка от филма. Предупреждаваме, че става дума за доста сериозен спойлър и оставяме (доста кратичката) информация в бяло, така че ако искате да прочетете, трябва да маркирате текста.

Спойлър! Според слуховете, Даниелс е майката на Елън Рипли, но нейната роля няма да е главна. Лично ние не го вярваме и няма да ни хареса, ако се окаже истина. Виждаме привлекателността в подобна идея, но ни се струва, че така леко се демитологизира образа на Рипли. Спойлър!

И ще ви помолим, ако искате да обсъдите конкретно този елемент в коментарите, да слагате видно предупреждение за спойлъри.

Ридли Скот се завръща към вселената, която създаде с „Пришълецът”, с „Alien: Covenant” – втората част от прикуъл трилогията, която започна с „Прометей” и която се свърза директно с изключително важната му фантастична творба от 1979 г. На път към планета в далечния край на галактиката, екипажът на колонизаторския кораб „Covenant” откриват място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят, чиито единствен обитател е синтетичният Дейвид (Майкъл Фасбендър), оцелял от обречената експедиция на кораба „Прометей”.

Режисьор на „Alien: Covenant“ е Ридли Скот, а сценарият е дело на Майкъл Грийн, Джак Паглен и Джон Логан. В ролите са Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърсън, Дани Макбрайд, Демиан Бишир, Джъси Смолет, Ейми Саймец, Кармен Еджого, Кали Ернандес, Бенджъмин Ригби, Александър Ингланд и други.

Премиерата е 4 август 2017 г.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ако това в спойлер секцията се окаже вярно, ще е мега-тъпо. Много ме дразнят такива неща. 🙁

  2. Какво стана с другият проект за Пришълеца на Бромкамп с Майкъл Бийн? Погребаха ли идеята?