С огромно удоволствие споделяме новини, които – според нас – са вдъхновяващи за хората, които ще ги прочетат. Защото да видиш как се развива човек, когото харесваш и следиш творчеството му, си е зареждане с надежда за бъдещето. Случаят с Идрис Елба е подобен – много харесваме работата му като актьор, но да разберем, че се интересува от режисура – това вече е нова и интересна информация. Той ще има възможност да докаже способностите си в тази посока с предстоящия филм „Yardie”.

Studio Canal UK обявиха, че Идрис Елба ще бъде отговорен за адаптацията на едноименния роман на Виктор Хедли. При все, че няма яснота относно актьорския екип, част от чуждестранните колеги смятат, че Елба ще се включи и като актьор в начинанието. Което си е нож с две остриета отвсякъде – дори част от филмите на неуморния Уди Алън, в които той самият не играе, се получават по-хубави от останалите му творби, а точно той е човекът с огромен опит и пред, и зад камерата… Някак си ни се струва по-логично за Идрис, ако ще решава да се „хвърля в дълбокото” – поне да го направи категорично и да се отдаде на творческите решения зад кадър в тази „златна” възраст 44.

Действието на „Yardie” се развива в Лондон през 80-те години, а един от главните герои е кокаиново „муле”. Ето какво гласи официалния кратък синопсис на романа:

Ди е куриер, който пренася кокаин от Ямайка към Лондон, но изведнъж му хрумва да не предаде стоката, а да я пласира сам – и изчезва в плетеницата от улици на Хакни (квартал на Лондон, където между впрочем е израснал и самия Елба). Килограм кокаин си е значително количество дрога, която бившите приятели и партньори на Ди се опитват да си възстановят, а предателството му никога няма да бъде забравено, нито простено!

Съавторът на „Бронсън”, Брок Норман Брок ще пише сценария, а Studio Canal ще си сътрудничат с Island Records за работа по саундтрака (подсещаме, че и самият Идрис Елба е действащ DJ, така че сигурно ще знае какво да си пожелае…). Очаква се продукцията да стартира до края на годината, а ние ще ви информираме за развитието по проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *