Неосъзнатите ни мечти се сбъднаха, когато разбрахме, че невероятната екранизация на Добри поличби (Good Omens) ще се завърне за втори сезон. Сега вече имаме и първи трейлър на новия сезон, в който Азирафел и Кроули се завръщат, появяват се и някои други познати лица и нова божествена мистерия се заплита. Най-важното обаче продължават да бъдат отношенията между ангела и демона.

Ако не сте запознати, първо – срамота! Второ, набързо ще ви вкараме в час – в края на първия сезон Азирафел и Кроули предадоха и Ада, и Рая, в името на общото благо и предотвратиха Апокалипсиса, но сега са изхвърлени и от двете си фракции и живеят тихо и кротко (както и си искаха) на Земята. Азирафел си гледа книжарницата, а Кроули му досажда и всичко изглежда спокойно докато един ден архангел Гавраил изведнъж се появява на вратата, привидно без спомени за това кой и какво е. Оттам се започва новата мистерия, която отново ще постави Ада и Рая на ръба на война и отново ще се падне на Азирафел и Кроули да предотвратят катастрофата, ако не за друго, защото на Земята има прекалено хубави ресторанти.

Вижте трейлъра на новия сезон сега, а после можете да видите и новите начални надписи, пълни със скрити изненади:

Удоволствието, което изпитваме да гледаме Майкъл Шийн и Дейвид Тенант в тези роли наистина е неописуемо. Първите им превъплъщения бяха безупречни и за това разбираме защо Нийл Гейман се е съгласил да продължи тази уж завършена история – всички искаме да гледаме двама чудесни актьори в образи, които сякаш са създадени за тях. Имаме доверие на Гейман, съсценариста Джон Финемор и ко-шоурънъра Дъглас Маккинън, че са успяли да създадат продължение, което отдава почит на първия сезон и няма да помрачи гениалността му. 

Добри поличби (Good Omens) e написан от Нийл Гейман и Джон Финемор, а Гейман е и шоурънър заедно с Дъглас Маккинън. В главните роли са Дейвид Тенант, Майкъл Шийн, Джон Хам, Нина Сосаня, Глория Обианьо, Дуун Макичан, Миранда Ричардсън, Маги Сървиз и др.

Целият сезон ще излезе в платформата Amazon Prime на 28 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *