Добрата новина е, че „Utopia“, американската адаптация на британския сериал, за която вече сме ви споменавали, все още не е изоставена. Лошата е, че вече не е толкова интересен, колкото се очертаваше под контрола на Дейвид Финчър – първоначално трябваше да е НВО проект, режисиран от Финчър, с участието на Руни Мара и по сценарий на Гилиан Флин.

Сега единствено Гилиан Флин работи по „Utopia“ за Amazon Studios, които са поръчали 9 епизода, без нуждата от пилот, който да одобрят. Флин (позната у нас като Джилиан Флин) ще е шоурънър и се очаква това да е едва първият общ проект на авторката и Amazon. Създаден по едноименния британски сериал, „Utopia“ разказва за група млади хора, които се срещат онлайн, откриват странен комикс с теории на конспирациите и изведнъж се оказват под прицел от безмилостна организация.

Причината Дейвид Финчър да напусне проекта е разминаване между него и НВО по отношение на бюджета или по-точно, 9 милиона от него. Ето какво обясни самият той преди няколко месеца:

9 милиона не звучи като голямо разминаване между това, което ние искахме да направим, и това, което те искаха да платят. Но когато извадиш 9 милиона от 100, 10% не е просто 10%, когато правиш филм. Ще имаш същия брой шофьори, ще имаш същия брой счетоводители, ще имаш същия брой каскадьори и хора, които работят по костюмите. Единственото място, откъдето ще изрежеш 10%, е времето, което ще имаш с актьорите.

Очевидно Финчър се чувства много по-добре в партньорство с Netflix, където продължава да работи по „Mindhunter“, и сътрудничеството му с НВО е приключило категорично. То трябваше да включва „Utopia“, „Shakedown“, който така и не се случи, и „Videosyncrazy“, познат още като „Livin’ On Vide0“, който започна снимки, но беше прекратен. Честно казано, малко съжаляваме, че Финчър и НВО така и не се разбраха – можеше да се получи наистина впечатляващо партньорство. Но не си заслужава много да се тръшкаме – Финчър ще намери начин да продължи да ни радва, дали по Netflix или още по-добре, в киносалоните.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *