Не е тайна, че след като Кари Фукунага напусна подготвяната амбициозна екранизация в две части на монументалния роман на Стивън Кинг „То”, загубихме големия ентусиазъм, който изпитвахме към проекта и постепенно чисто фенското ни  желание да отразяваме развитието му угасна почти напълно. Напънахме се да отбележим режисьорското назначение на аржентинеца Андрес Мушети („Mama“), но после дори и обявяването на премиерната дата 8 септември 2017 г., която беше гаранция, че въпреки проблемите филмът все пак ще се случи, не успя да ни извади от апатията.

Сега обаче получаваме развитие, което не можем да пропуснем, а именно – изборът на актьора, който ще изпълни ролята на зловещия клоун Пениуайз. The Hollywood Reporter съобщават, че това няма да е Уил Полтър, който беше фаворитът на Фукунага и с чиито избор бяхме започнали да свикваме, а младия Бил Скарсгард, който е син на големия Стелан Скарскард и брат на новия Тарзан Александър Скарскард (не че това има някакво значение де).

Познат ни от сериала „Hemlock Grove” и умопомрачителното недоразумение „Дивергенти 3: Предани”, Бил Скарсгард е само три години по-голям от Полтър, което ще рече, че се запазва съвсем не лошата идея Пениуайз да е далеч по-млад от версията си, изиграна виртуозно от Тим Къри в мини-сериала на Томи Лий Уолъс от 1990 г. Дали изборът му за за Пениуайз обаче ще се окаже подходящ, ще разберем чак след като гледаме филма, а на този етап можем да кажем единствено, че и Скарсгард, подобно на Полтър, има интересно лице и ако не друго, чисто визуално може да се впише в идеята за магнетичен кошмарен клоун.

Извън възрастта на Пениуайз, другото, което се запазва от първоначалната идея за проекта, е филмът да бъде разделен на две части, като първата ще разкаже историята на героите като деца, а във втората ще ги видим вече като възрастни – както е и в романа на Кинг. По отношение на останалите актьори, засега знаем, че Скарсгард ще плаши Джейдън Либерхър, Фин Улфхард, Джак Дейл Грейзър, Уайът Олеф, Чоузен Джейкъбс, Джереми Рей Тайлър и други.

Сценаристи на последната засега версия на първия филм са Гари Доберман и режисьора Андрес Мушети, а продуцент е Рой Лий. Именно на Лий се дължим обещанието, че и двете части на „То” ще имат единствения рейтинг, който заслужават – R-rating. Стискаме палци да се получат нещата. Още веднъж, премиерата е  8 септември 2017.

За финал вижте един фенмейд постер, който IMDb са постнали на страницата на филма.

фенмейд постер

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Интересен избор, макар и по-близък (особено устните) до Тим Къри, а ми се искаше различна трактовка на Пениуайз. Рано е да мрънкам отсега де, по-скоро още съм в траур, че Фукунага са махна.