Кари Фукунага

The Wrap съобщават, че броени дни преди плануваното начало на снимките, Кари Фукунага е напуснал екранизацията на монументалния роман на Стивън Кинг „То”, по която работеше вече няколко години. Причините са неразбирателство с New Line по отношение на бюджета – от студиото имали проблем с разделянето на филма на две части и желанието на Фукунага да снима в Ню Йорк, където по принцип е доста по-скъпо.

Дето се вика, „figures”. Не бихме казали, че положението беше „too good to be true” – имахме известни резерви във връзка с разделянето на историята по линия на възрастта на героите (според нас двете сюжетни линии, минало и сегашно, работят много по-добре като се преплитат), както и с избирането на Уил Полтър за Пениуайз. Но все пак проектът беше доста интересен и нетипичен, а това често означава проблеми със студиото. В крайна сметка, в днешно време рядко се поемат такива рискове и като доказателство имаме един прекалено дълъг и тъжен списък с неосъществени филми и сериали.

Все още не е ясно дали без Фукунага проектът ще продължи напред под една или друга форма и честно казано, не ни дреме особено. Не ни разбирайте погрешно, сигурни сме, че екранизацията на „То” може да придобие форма, в която отново да ни стане интересна, и сегашната ни позиция действително изглежда незряла, но въпросът е принципен.

Ето и мъдрия коментар на негово величество „Краля” по случая.

Word!

Сега, след като Кари Фукунага е свободен, ще ни бъде интересно към кой от всичките възможни бъдещи проекти, за които сме ви съобщавали, ще се насочи. Който и да е той, ние ще сме на линия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

 1. преди около месец, два поредни уикенда се прибирах къркан и хванАх по бтв не знам кое си, двете серии на стария. Като дете ме беше супер страх от тоя филм, но и сега си имаше крипи моменти

 2. Изпълнението на Тим Къри и сега въздейства страхотно. Иначе останалото е по-скоро meh, макар че си има моментите.

 3. Вие луди ли сте бе?
  „То“ си е страхотен филм, нищо, че е Телевизионен, а изпълнениео на Тим Къри е бетон бе.
  Разбива отвсякъде! Това е едно от най добрите изпълнения, които съм виждал на кино..

 4. heinrich @

  не мога да не те цитирам 😉

  „нищо, че е Телевизионен“ “ едно от най добрите изпълнения, които съм виждал на кино“ 😀