Пениуайз - To

Ужасно е тъжно, че настоящата новина носи такова заглавиe – уж проектът беше в кърпа вързан и снимките трябваше да стартират през юни-юли тази година, а изневиделица страхотният Кари Фукунага напусна Дери. Новата екранизация на „То“, продуцирана от Дан Лин, Рой Лий, Сет Греъм-Смит и Джефри Кацънбърг, ce очертаваше като амбициозна продукция в две части, които да успеят да покрият огромния обем на хорър романа на Стивън Кинг, надхвърлящ 1000 страници.

Изглежда обаче, че адаптацията може би все пак ще се случи – за нея вечe е ангажиран аржентинецът Андрес Мушети, привлякъл вниманието ни през 2013 г. с жанрово сходния „Mama“, в който главните роли бяха поверени на Николай Костър-Уалдау и Джесика Частейн. Не сме убедени доколко Мушети е човекът за „То“, притеснява ни липсата му на опит, особено като се има предвид какво чудовище е шедьовърът на Кинг… пък и след Фукунага не знаем кое точно режисьорско име би ни върнало сериозния hype, който бяхме натрупали.

Засега е мистерия дали ролята на Пениуайз ще бъде изиграна от Уил Полтър, както беше обявено изпървом. Тепърва ще се работи по нов сценарий (планът за двете части се запазва) и ще се насрочва нов снимачен период, предстои и масивен кастинг, така че накратко: втората екранна версия на „То“ е отново в съвсем ранен етап на развитие. Damn!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Така е .Ако ще е по-зле от първата версия ,по-добре да не го правят 🙂