The 9th Life of Louis Drax (2)
Крисчън Грей изследва дебрите на подсъзнанието

Покрай различните му проекти (повечето от които неосъществени) сме споменавали, че сме почитатели на Александър Ажа („Високо напрежение”, Очи на скалите”, „Огледала”, „Пираня”) и го намираме за един най-интересните и талантливи режисьори, работещи в хорър жанра през последните години, въпреки че не всичките му филма са наистина качествени.

Казвайки това, имаме да отбележим два гряха. Първо, въпреки че му се точехме много, все още не сме гледали последния филм на Ажа „Рога”, който е екранизация по чудесния едноименен роман на Джо Хил, и второ, до този момент не бяхме чували нищо за най-новия му проект „The 9th Life of Louis Drax”, чиито трейлър дебютира вчера.

The 9th Life of Louis Drax” е адаптация по романа на Лиз Йенсен, а сценарият е дело на актьора Макс Мингела („Социалната мрежа”). Филмът разказва за малко момче на име Луи (Ейдън Лонгуърт), което е оцеляло след осем преживявания, близки до смъртта, и което на рождения си ден пада от висока скала. Луи оцелява след инцидента, но изпада в кома и със случая му се заема доктор Алан Паскал (Джейми Дорнан) – той е твърдо решен да открие истината за падането на Луи, като междувременно си „пада” по майка му Натали (Сара Гадон).

Не е най-впечатляващият трейлър – нито визуално, нито по отношение на историята, но е достатъчно интригуващ, че да поискаме да гледаме филма, дори и да не беше на Ажа. Нямаме надежди, че „The 9th Life of Louis Drax” ще е наистина добър филм, но се надяваме да е успешен, за да може Ажа най-накрая да вземе да осъществи някой от интересните проекти, с които се свързваше името му – римейка на “Pet Sematary”, сериала по „Скенери” на Дейвид Кроненбърг и космическата опера „Cobra: The Space Pirate”.

The 9th Life of Louis Drax (3)

Режисьор на „The 9th Life of Louis Drax” е Александър Ажа, сценарият е дело на Макс Мингела по романа на Лиз Йенсен. Освен Ейдън Лонгуърт, Джейми Дорнан и Сара Гадон, в останалите роли ще видим Арън Пол, Оливър Плат, Моли Паркър, Барбара Хърши и други.

 

Премиерата е 2 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *