le_fidele_grading_refs-298_c_savagefilm

Независимо от факта, че трейлърът, който искаме да ви представим, излезе преди няколко дни, информацията, свързана с „The Racer And The Jailbird”, най-новия филм на Михаел Роскам не е изгубила актуалността си – той е избран да бъде белгийското предложение в надпреварата за чуждоезичен „Оскар”. Все още не сме открили версия на пълния трейлър с английски субтитри, но това е пренебрежимо малък недостатък и съвсем не намалява въздействието на кадрите, които предават още по-категорично изпълнената със страст и напрежение история на Джиджи и Биби, оживели благодарение на актьорския талант на чаровния Матиас Схонартс и чувствената Адел Екзаркопулос.

Премиерата на третия пълнометражен филм на 44-годишния белгийски режисьор е предвидена в програмата на Венецианския филмов фестивал, който стартира следващата седмица. След това „The Racer And The Jailbird” („Le Fidèle”) ще бъде показан и пред публиката на най-авторитетния несъстезателен фестивал в света – в Торонто. Романтичната драма в стил нео-ноар е написана от Роскам, Томас Бидга и Ное Добре и проследява трагичната любовна история между един гангстер и богата, безстрашна автомобилна състезателка.

Джиджи (Схонартс) е член на прочута брюкселска банда, която носи отговорност за поредица от майсторски извършени грабежи на наистина сериозни стойности. Под прикритие на бизнеса си за внос и износ на луксозни автомобили, той среща Биби (Екзаркопулос) – прекрасна, чаровна и направо ослепителна състезателка, със страст към скоростите и страхотните коли. Въпреки че двамата са тотално различни, любовта им пламва незабавно и се разгаря безпаметно. Джиджи успява да запади в тайна от Биби своите „ангажименти” и започва да обмисля какъв би бил живота му извън престъпния свят… Но плановете за следващия сериозен обир напредват, партньорите му изискват сериозно внимание, а се оказва, че и силите на реда са пуснати по петите на бандата. Няма ли да се окаже, че е твърде късно за промяна – и за мечтаното спокойствие с любовта на живота му?

Световен разпространител на „The Racer And The Jailbird” са Wild Bunch, а филмът е мащабна копродукция между Белгия, Франция и Нидерландия, подкрепен от белгийски и френски фондове за кино, както и от програмите Creative Europe и Eurimages. Плановете за стартиране на показа му в Европа са непосредствено след премиерите във Венеция и Торонто, а тепърва се очаква Neon да обявят дата за пускането му на кино в Щатите. Пожелаваме си го и у нас на голям екран, пък да видим…

MV5BNDM0YzhjODUtYTU2YS00NjE3LTkzZWMtZmMzMTZiZDFhMjgzXkEyXkFqcGdeQXVyNTQ3MjE0NDk@._V1_SY1000_CR0,0,666,1000_AL_

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Майната му на „Bullhead“, нямам търпение за това от зърването на първия тийзър!

  2. Още един обещаващ филм, който сигурно ще се наложи да чакаме адски дълго време, преди да го видим. 🙁