Все повече и повече филми и сериали разчитат на копнежа по безвъзвратно изгубеното ни детство през 80-те и началото на 90-те и претендират, че са успели да претворят онази магическа атмосфера, която притежаваха филмите от онова време (време, в което Стивън Спилбърг беше господар на фантастичните приключения). Истината обаче е, че много малко от тях (подобно на „Супер 8” на Дж. Дж. Ейбрамс) успяват наистина да постигнат подобно нещо – на повечето им липсва „сърце и душа” и остават само с една, дрънчаща на кухо, гола носталгия, която „пролет не прави”.

Днес обаче получаваме първи поглед към един от най-новите оригинални сериали на Netflix – „Stranger Things”, който изглежда доста обещаващо. Действието се развива в Хокинс, Индиана през 80-те години на ХХ в., а в центъра на историята е малко момче, което изчезва безследно при изключително странни обстоятелства. Майката на момчето и местните власти започват разследване, което разкрива серия от мистерии, включващи строго-секретни правителствени експерименти, ужасяващи свръхестествени сили и едно много странно момиче. Поклон пред вездесъщите култови класики от 80-те, „Stranger Things” е и история за порастването на тримата най-добри приятели на изчезналото момче, сплотени от свят, под чиято повърхност се крият всевъзможни потайности.

https://www.youtube.com/watch?v=XWxyRG_tckY

Някой определено е почитател на Спилбърг. Но лошо няма, в крайна сметка нали това е целта – да напомни и да ни върне в „онова време”. Е, при нас работи. Видяното ни хареса и ни заинтригува до толкова, че директно слагаме „Stranger Things” сред сериалите, които задължително трябва да „чекнем”, въпреки че нямаме никаква идея, къде точно ще го вместим – толкова много неща имаме за гледане, че не е истина. Единственото, което ни притеснява, е Уинона Рйдър, която леко ни преиграва. На фона на всичко останало обаче, това е бял кахър.

В допълнение към носталгичния трейлър вижте няколко снимки и официалния постер.

strangerthings_stills_3.01_R strangerthings_stills_1.01_R Stranger-Things strangerthings_stills_5.01_R Stranger-Things-2 Stranger-Things-3 stranger_things6.01_R stranger-things-poster-1-20160910

Създатели, сценаристи и режисьори на „Stranger Things” са Мат и Рос Дъфър („Hidden”). Те също така са и изпълнителни продуценти, наравно с Шон Леви и Дан Коен. В ролите са Уинона Райдър, Дейвид Харбър, Фин Улфхард, Майли Браун, Гейтън Матаразо, Кейлъб МакЛафлин, Ноа Шнап, Наталия Дайър, Кара Буоно и Матю Модийн.

Всичките осем епизода на първия сезон на „Stranger Things” ще бъдат достъпни от 15 юли по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments