Откакто се сдуши с Уил Феръл, изключително уважаваният от нас Джон К. Райли се отдаде на участия предимно в кретении (които, признаваме, адски му отиват), но напоследък се е постегнал и от време на време се появява в нещо сериозно, достойно за таланта му на драматичен актьор. Той приема и предизвикателството да участва в европейски продукции – наскоро го гледахме в чудесния „Tale of Tales” на Матео Гароне, а сега предстои да го видим и в малка роля в режисьорският дебют на сценариста на „Пророк”, „Ръжда и кости” и „Дийпан: Съдбата на бежанецаТомас Бидеген.

Филмът, който е озаглавен „Les Cowboys”, е по сценарий на Бидеген и Ное Дебре и действието му се развива сред уестърн ентусиастите от провинциална Франция. В центъра на историята е Ален, който заедно със съпругата си и двете си деца – 16-годишната му дъщеря Кели и по-малкия му син Кид, са на посещение на каубойски панаир. Когато Кели изчезва сред хаоса на празненството, първоначалният страх на Ален бързо се превръща в гняв, след като става ясно, че дъщеря му доброволно е изоставила досегашния си живот за да започне нов като мюсюлманка, заедно с приятеля си. Убеден, че е принудена пряко волята ѝ, Ален посвещава остатъка от разбития си живот на това да я открие, като в крайна сметка завещава отговорностите по търсенето на своя син.

Томас Бидеген е изключително интересен и добър сценарист и ни е адски любопитно да видим как се е справил с режисьорския си дебют, тъй като този преход не е толкова лесен, колкото изглежда на пръв поглед. Филмът получи няколко номинации за „Сезар”, както и за други награди, но като цяло отзивите (противно на това, което ни се показва в трейлъра) не са особено фаворизиращи. При всички случаи обаче, ние искаме да го видим.

плакат

Режисьор на „Les Cowboys” е Томас Бидеген, който е и сценарист наравно с Ное Дебре. В ролите са Франсоа Дамян, Финеган Олдфийлд, Агат Дрон, Антъни Чапи, Илиана Забет, Джон К. Райли и други.

Премиерата е 24 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *