Шон Леви ще режисира Уил Смит

Когато през април направихме опит за обобщение на „бъдещите творчески планове” на Уил Смит, проектът на 20th Century Fox „The City That Sailed” не ни беше попаднал в полезрението. Актьорът се готви да участва и като продуцент чрез компанията си Overbrook Entertainment. Fox притежават правата на сценария, написан от Андрю Никъл, от 2006 година, а новият драфт ще бъде поверен на Одри Уелс („Under the Tuscan Sun”, „The Kid”, „The Game Plan). Франсис Лоурънс е бил свързан с проекта през 2009 година, но графиката на Смит беше променена заради „Мъже в черно 3”. Сега най-важните – режисьорските – решения ще взима Шон Леви. Той отдавна има желание да работи със Смит, дано този път им се получат нещата.

Историята разказва за един уличен фокусник от Ню Йорк, чиято дъщеря е в Лондон. Докато разглежда един крайбрежен фар, момичето открива магическа стая, в която чрез магически свещи и много силно пожелание успява да отчупи (!) парче от остров Манхатън (с баща й върху него), което като своеобразен кораб поема през Атлантическия океан към Англия. Може да се окаже, че „магическите” умения са кодирани в ДНК-то на таткото и щерката…

Преди да поеме този „фентъзи” ангажимент, Леви ще режисира трета (ужас!) „Нощ в музея”, която ще излезе на екран по Коледа 2014. Тъй като все още не е ясно кога ще стартират снимките на „The City That Sailed”, не може да се каже кой ще бъде хронологично следващия проект на Уил Смит – дали (евентуалното) завръщане в „Independence Day 2” (според Емерих има два сценария, написани със и без участието на Смит!), или пък „Focus”… Появят ли се категорични новини – ще споделим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *