В анимационния свят ще се засели още една група животинки, в този случай познати от видеоигра. „Rainmaker Entertainment” и „Blockade Entertainment” подготвят филм за бандитския американски енот Слай Купър. Премиерата е предвидена за 2016, което не пречи да видим как изглежда трейлъра на бъдещото приключение още сега.

Съоснователя на Blockade Entertainment – Брад Фоксховън споделя за работата си по проекта:

„Работихме заедно с колегите от „Sucker Punch” (компанията, която създава „Rocket: Robot on Wheels” за „Nintendo 64” и „Sly Cooper” поредицата за „PlayStation 2”), за да успеем да пренесем образите в напълно компютърно-генерирана среда на кино. Искаме да останем верни на познатия стил на рисуване, да запазим особеното съчетание между мрачен филм-ноар и пъстрия свят, който обитават пъргавият енот Слай, костенурката-нърд Бентли и мускулестия хипопотам Мъри. Слай напомня на героя на Джордж Клуни в „Бандата на Оушън” – чаровен и готин крадец. Ще срещне доста интересни противници, пък и добавяме напрежението от връзката му с Инспектор Кармелита Фокс… На познатите герои ще им се случват много забавни неща, а и със сигурност ще се срещнат с нова публика.”

Сценарист и режисьор на анимацията ще бъде Кевин Мънро,отговорен за пълнометражния „Костенурките нинджа” от 2007 година. „Sly Cooper”-филмът вече си има официален сайт, както и туитър канал, където ще бъдат публикувани новини около работата по проекта.

А когато той в готов вид стигне до кината, с радост ще проследим дали Слай ще успее да събере частите от древната книга, в която се пазят тайните на енотския клан, преди те да попаднат под клюна на металната сова Clockwerk, която се е заклела да изтреби рода на пъргавия чаровен бандит.

Да ни прощават познавачите на историите за Слай, ала обяснението за филмовия сюжет е дело на авторите му – не сме виновни ние, ако в играта се случват (най-вероятно) и други неща, които надали ще намерят място във филма. Ще видим през 2016-та.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *