Няма нищо лошо в непотизма, ако е подкрепен с талант, а не става въпрос просто за болни амбиции. Тъй като нямаме специални наблюдения над кариерата му като режисьор на реклами, нито пък сме гледали късометражката му „Loom”, трудно е да преценим в коя от двете категории попада Люк Скот, който за своя голям режисьорски дебют с фантастичния трилър „Morgan” получава продуцентската подкрепа на небезизвестния си баща Ридли Скот. Но съдейки по първия тийзър трейлър на филма, нещата определено клонят към таланта. В крайна сметка кръвта вода не става.

Morgan” е по сценарий на Сет У. Оуен (част от Черния списък за 2014) и разказва за корпоративен кадър (Кейт Мара), съдействаща при решаване на сериозни проблеми,   която е изпратена в отдалечена и изолирана, строго секретна лаборатория, за да даде оценка на ситуацията след сериозен инцидент. Тя открива, че събитията са предизвикани от създаден от учените, привидно невинен синтетичен „човек” , който събира в себе си безкраен потенциал и невероятна опасност .

Трябва да признаем, че до този момент нямахме никаква представа за съществуването на този проект, но вече ще следим „Morgan” изкъсо – директно го слагаме в списъка със задължителните филми за годината.

Причините  за интереса ни са две. Първата e, че обожаваме фантастичните истории с хорър привкус, а и трейлърът ни изглежда доста обещаващо, като оставаме с усещането за нещо средно между страхотния „Ex Machina: Бог от машината” и „Splice” на Винченцо Натали. Втората е актьорският състав, който включва звезди от ранга на Тоби Джоунс, Мишел Йео, Дженифър Джейсън Лий и Пол Джиамати, и най-важното, в ролята на Морган ще видим страхотната Аня Тейлър-Джой, която ни направи невероятно впечатление в страхотния „Вещицата”.

Ето малко повече подробности за естеството на филма и темите му, споделени лично от Люк Скот пред Entertainment Weekly:

Това, за което в действителност става дума в „Morgan”, е, в известна степен, превръщането на човешките същества в създатели. Не в традиционния религиозен смисъл, а като идея, че ние имаме способността да станем наши собствени създатели. И това, което подозирам, че би могло да стане – виждали сме го в много филми, без значение дали е „Франкенщайн” или „Метрополис” – е създаването на същество, което е по-велико от самия създател.

В добавка вижте две снимки и първия постер, който ни разкрива лицето на Морган, което тийзърът така успешно скриваше.

morgan-img01-20160526 morgan-giamatti-20160526 morgan-poster-1-20160526

Режисьор на „Morgan” е Люк Скот. В ролите са Кейт Мара, Аня Тейлър-Джой, Тоби Джоунс, Роуз Лесли, Бойд Холбрук, Мишел Йео, Дженифър Джейсън Лий, Пол Джиамати и други.

Премиерата е 2 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. абе, тя е супер, ама филмът толкова напомня на Екс Макина, че ми е трудно да се ентусиазирам.

  2. С пороя от безвкусна флатуленция с която ни обстрелват ежегодно от Холивуд, никак не бих се оплакал от духовно продължение на ExMachina.